Har fått min första beställning

När en tanke/idé slår mig tillräckligt hårt går jag all in.
Idag har jag spenderat många timmar åt att läsa om vad man ska tänka på och hur man ska gå tillväga om man vill starta eget.

Har fått min första beställning till och med,
fast företaget än så länge bara är lite kladd på några kollegieblocksblad!



Jag får jobba lite mer på min slogan tror jag! Men för att inte avslöja för mycket av min affärsidé tänker jag inte dela med mig av de andra jag har klurat lite på.

Tugg tugg

Har fulla munnen med färdiggrillad kyckling från Maxi.
Inte ens den 100-åriga damen på äldreboendet är så här torr!


Eget företag?

Funderationerna kring att starta ett eget litet företag ska jag inte ljuga om, de finns där.
Det handlar inte om något företag jag skulle livnära mig på till fullo, utan bara som en lite hobby på sidan av mitt vanliga liv.

Företaget skulle innebära att jag fick göra vackra bröllopstårtor eller en söt tårta till dopet, men också extra vackra och lyxigt goda smörgåstårtor till vilket tillfälle som helst!

Säg mig, är jag galen?

Interior detail

En inredningsdetalj i samma kategori som hela gårdagen handlade om.


White roses








Början till bröllopstårta


Ros nummer 10 i sockerpasta.
Jag gick en kurs i detta då jag fyllde 13. Tog bara 9 rosor att komma ihåg allt 9 år senare!
Men vem vet, kanske blir de ännu vackrare?


Sockerpastsrosmakeri!


Efter besök hos Nagelterapeuten så blev det att gå och hämta ut paketet på posten!
Ca 50 rosblad och 4 rosor senare är det nu dags att kavla ut nästa klump sockerpasta för att fortsätta producera.





Första rosen.. sådär. Som första plättan, aldrig riktigt bra.


4:e rosen, betydligt bättre! Undra hur 74:e kommer att se ut?

Open my eyes, I see sky

Halva natten drömde jag att jag var ute på havet. Det var mitt i natten, jag och massor med vänner, mer eller mindre bekanta, befann oss på en stor flotte som stilla gungade med vågorna.
Nu saknar jag havets gung och skulle inte ha någonting emot att sitta i en båt i några timmar!'


En dag på vatten för ganska precis 6 månader sedan









Att jag aldrig kan få ha lite feber!

Pappa övertygade mig om att ta tempen, jag sa att det inte löntes men gjorde det ändå.
36,5 visade den och mitt uttalande om att jag aldrig har feber stämmer fortfarande.
Hypokondri, kanske? Pappa kom hem med Ipren och Zyx. Zyx funkar rätt bra, tyvärr kan jag egentligen inte äta sådana (är ju rena rama godiset, godis = inte okej då man går på diet).
1,5 timme to go innan ännu en helgkväll på jobbet börjar, tack och lov 2 timmar kortare idag. Att jag jobbar med Elin ska bli kul, händer allt för sällan.

AVI:n har kommit, på måndag 10.30 har jag paket att hämta.
Håller tummarna att jag inte blivit sjuk så jag kan börja på studs!

Inkast

Är det okej att kasta in handduken innan 23 en fredagkväll? Antar att åren börjar ta ut sin rätt (vill skylla på det trots att jag vet att det är för att jag håller på att bli sjuk). Jag börjar inte ens tidigt imorgon utan har ännu en eftermiddag, men det kan icket hjälpas.

Alloway Grove

Spelar Nutini så högt jag kan på denna lilla dator.
Nu är jag duschad och klar (tycker jag var rätt bra med tanke på att jag tog mig hem från jobbet vid 00.15 igår och inte kom till ro förrän vid 02.00).
Nu iväg mot chefen för att se om hon är där och då se om lösningen som jag tror att jag kommit fram till funkar.
Senare lasarettet, Deligering och kvällskneg.

Har beställt massa saker!

Puuh!
Har äntligen gjort klart en baotabeställning med diverse ingredienser, verktyg och annat skoj för att kunna göra en superfin bröllopstårta till mamma och Kenneth!
Jag längtar längtar längtar till det AVI:n kommer i början på nästa vecka och jag får gå iväg och hämta paketet och börja tillverka! :)
Nu måste jag verkligen skynda mig iväg till jobbet!

Bröllopstårta i tanken

Ikväll var jag och lillasyster förbi Kåge och firade mammas Kenneth som fyllde år. 4 bullar lades fram på kakfatet, men eftersom både jag, mamma och Kenneth går på diet nu så fick Denice äta upp våra bullar åt oss. Jag hoppas att dom var riktigt goda, varenda en!

Det pratas om mycket, men framförallt det stora bröllopet som komma skall mellan de två.
Jag har fått den stora uppgiften att göra bröllopstårtan/-orna!
Så just nu ryms inte ens alla ideér och tankar som jag har, i huvudet mitt på samma gång. Det är så mycket ideér att jag börjar fantisera om att starta ett eget företag och sälja exlusiva tårtor (sådär på sidan av mitt kommande arbete). Det vore någonting! Fast då skulle jag inte kunna hålla mig till bara desserttårtor utan skulle i så fall även måsta göra smörgåstortor. En idé att fundera vidare på, eller vad tycker ni? Svårt att säga innan ni sett någon bild kanske, i och för sig. Men bild kommer! Ni måste bara vänta en månad.

Balder, 3 år senare.

Weird. Trots att jag jobbade på Balder ett tag efter att jag slutat så var det ändå en konstig känsla att gå in där igen. Så många minnen, som känns som igår. Snart är det 3 år sedan jag tog studenten. Hade kunnat vara sjuksköterska nu. Hade kunnat ha bara någon termin kvar på någon annan utbildning. Men vad har jag åstadkommit? Ingenting om man tänker på det så. Men då har jag gjort mycket annat som inte många andra har. Många minnen men framförallt mycket erfarenheter.
Det gick bra för Mike, han var väldigt duktig på att prata. Det slutade med att jag också stod där uppe och sa några ord om bilderna från Nya Zeeland och nickade lite medstämmande då och då. Därför ingen bild på det.
När lektionen var över fick vi varsinn present av läraren. "Ett litet minne från Balderskolan" sa hon. Som om man inte har nog med sådana, tänkte jag, men tackade och tog emot denna:



Off to my old highschool

Ja, idag ska Balderskolan besökas tillsammans med Sandra och Mike. Han ska prata om Nya Zeeland för ungdomar på deras engelskalektion. Dom kommer få en chock. Då jag gick gymnasiet hade jag inte alls stor peijling på nya Zeeland och vilka typer som egentligen bodde där. Tänkte nog att det enbart var något slag av Maori folk, så lite rätt hade jag.
Med mig tar jag kameran! Detta kan bli en syn för gudarna.

Move me

Förra veckans energi verkar bortblåst (för att inte tala om den jag hade då jag just kommit hem, uppe i ottan varje dag och gjorde inget annat än nytta). Nu känner jag mig mest som en deg i en bunke. Skulle behöva att någon kom hit och vickade på den för att få mig i rörelse.

Funderar på att gå ner i källaren och se om tvättstugan är ledig så jag kan sätta igång en tvätt tidigare.
Funderar på att gå och hälsa på mamma i Kåge.

Resultaten efter första veckan av bantning...

Sedan spinningpasset vid lunchtid med Johanna så har jag legat hemma som något annat kadaver alltså.
Fy och usch så trött jag har varit idag, både i kroppen och huvudet. Tror att jag känt mig som många känner sig dagen efter, minus illamående och huvudvärk. Kanske beror det på kranvattnet som jag drack flera deciliter av på gymet eftersom jag hann dricka upp allt som jag hade med mig innan passet började? Parasiter, bakterier och virus, välkomna till min mage. Hoppas ni får det bra där nere!

Resultatet av vägningen och mätningen imorse är jag i alla fall stolt över. Vågen visade inte så mycket som jag hoppades på, men 4 kilogram måste man ändå vara glad över. Däremot blev jag sjukt positivt överraskad över att jag tappat 7 cm i midjan, 6 över höften, 3 runt låret, 4 runt armen och 3 över min stora stuss. På en vecka!


Som ett barn kvällen innan födelsedag

Har pratat med Camilla på Skype alldeles för länge (för hennes sömn) ikväll. Hur trevligt? Mucho trevligt! :) Nu vill jag bara att veckorna ska gå lite fortare så man får ses på riktigt!

I övrigt tog arbetsdagen slut även idag och jag har nu 2 dagar ledigt som kommer få bli min helg. En "helg" som jag ska inleda med första invägningen. Resultatet av den hoppas jag att jag skall kunna stoltsera med för min "viktcoach" och sedan fira med mitt första gympass någonsin "privat" (dvs. utanför volleybollen). Hoppas även att jag ska lyckas dra med mig Johanna på något av de två pass jag har inbokade imorgon också. She's gonna be my work out buddy this summer!

Duscha bort svettlukten och lägga mig fort så det blir imorgon någon gång, är det som sker härnäst.
Den mil jag totalt sprungit och de 4-5 mil jag promenerat denna vecka bara måste ska ha tagit ut sin rätt på vågen, och på måttbandet såklart! Känner mig som ett barn kvällen innan födelsedag.

Powernap x9

Att jag råkade ta en 3-timmars powernap mellan 17.30 och 20.30 igår kändes inte så effektivt och smart. Nu på morgonen känner jag dock att det visst var både effektivt och smart. Piggare än aldrig förr 06.00 en söndagmorgon plus att jag inte längre kan klaga lika mycket över foten då det blev en vilardag igår. Nu jobb till 15.00!

Domeday 21 May 2011

1 timme och 38 minuter har vi kvar enligt... What's his name?
Jag tänker: Om detta är sant, då är det väl lika bra att ta en väldigt lång powernap på 2 timmar. Vaknar jag inte upp har jag dött i sömnen, precis det sätt man önskar få dö på dagen man måste.

Bästa ursäkten jag kunde komma på till att få ta en powernap.

On our hands, our wrinkles understand we never really wanted more.

Ikväll blev det 1,1 mils promenad. Att spendera en fredagkväll på detta sätt vet jag inte om det är bra jobbat, bara tragiskt eller sjukt i huvudet.
Hursom är det gjort och det känns bra. Förutom i min fot. Den är så ond. Tur det försvinner efter en kilometer eller två, men nu då jag blivit kall är den inte kul att gå på igen.

Nu ska jag drabba duschen och hoppas på att jag inte hinner börja frysa alltför mycket innan jag hinner under täcket för att göra säng och ladda för en arbetshelg med start 7.15 både lördag och söndag.

Det här med vattnet

Ledig idag, men har sirro planer.
Förutom
- Inhandling av batteri till stegräknare
- Promenad
- Skypning med Camilla
- Inköp av sommargymkort?

Igår kväll efter jobbet gick jag till Tessan och hennes vovve Elvis och drog med dom ut på en promenad. Vi gick förbi bonnstan för att fylla på vattenflaskan och köade bakom pensionärer med vattendunkar som fyllde upp hela bagaget. Har aldrig lyckats vara där utan att någon annan är där. Men det stör mig inte. Vi behöver inte gå 1 mil för att hämta vatten som inte ens är rent, utan bara en liten bit för att hämta supergott rent vatten. Orkar vi inte det så kan vi ta bilen eller helt enkelt koka vattnet själva. Lyx.

Dagens insikt


Har bara tre månader kvar innan jag lämnar Skellefteå, igen.
Ärligt? Känns sådär.

Narkotikum

Igår blev det inte många knop gjorda, förutom de 10 timmarna med arbete.
Körde bil till Kåge då pappa inte tyckte att det var nödvändigt att gå dit. Han sa att jag hinner gå dit sen någon dag. Det är väl sant, tar 2 timmar, och det ska nog gå att klämma in någon dag tycker jag. Från Kåge fick jag med mig en hel bag med träningskläder, så nu slipper jag gå och springa i bomull, samt ett stort paket från Schenker. Tur jag tog bilen, det hade blivit väldigt tungt innan jag hade varit hemma.

Idag blev det en joggingtur på drygt 3 km, följt av en promenad på 5. Konstigt hur man (jag) äter en påse godis och tror att den ska göra en (mig) lyckligare, då det egentligen bara är att gå ut och ta sig en tur i joggingskorna och låta endorfinerna (eller kroppens egna narkotikum - morfin, om ni hellre kallar det för det) göra jobbet. Underligt hur man tänker ibland.

Imorgon börjar jag inte förrän 13.30, så jag hoppas att lite nytta hinner göras innan dess. Torsdag är det, så det blir väl städning i sedvanlig ordning. (För er som undrar och är extremt oroliga så har min "städmani" blivit mycket bättre. Nu måste jag inte dammsuga varje dag. Men varannan, lite grann i alla fall!)
Slutar 22, och Tessan verkar inte alltför emot att ta en promenad då. Annars blir det jag och hörlurarna igen. En säkerligen underhållande syn vissa stunder. Där går jag och tror att ingen ser mig då jag diggar musiken med huvudet och ibland säkert med hela kroppen samtidigt som en cyklist rullar förbi mitt i dunket.

Det nya livet

Har börjat bra!
Idag har jag gått 11 kilometer och löpt 2 (ynka) kilometer (kondisen kommer väl sakta men säkert)!
Ska inte tråka ut er allför mycket med pladder om kalorier, men måste berätta hur söt Elin var då hon inte tänkt på att man inte behöver röra på sig för att förbränna energi, att kroppen förbränner bara genom att du lever.
Hade hon som sagt inte tänkt på. Söt!

Distanstävlar med Fredde om vem som kan gå ner mest fram till midsommar.
Han åt pizza till middag, hehe, jag leder!
Men jag vill att han ska tagga till, annars blir det tråkigt. Lika tråkigt som gårdagens final. Vill inte vinna lika lätt som Finland tryckte in mål efter mål.

Nu ska jag gå och duscha, sedan stoppa in täckena och kuddarna i de nytvättade sängkläderna och göra mig dagens sista shake som jag ska dricka till ett avsnitt Himym innan jag blundar till, tills det är dags för förmiddagsjobb imorgon.

Nytt i garderoben

Har varit på solbacken. Med mig hem fick jag:

27 liter Loka/Ramölsa
1 Regn-/vindställ
1 aktivitets-/löparställ

Nu känner jag mig betydligt rikare! Inte pengamässigt, men behovsmässigt.
Ska dra på mig regnstället då nästa tvätt är klar och ta en omväg ner till stan för ett möte om mitt nya liv.
Ikväll ska jag umgås med Elin, blir en långpromenad med henne och hennes dreglande kompis Orvar.

Bli tjock med mig ikväll?

Idag har jag varit på min kusin Knuts dop.
Jag och Denice är faddrar så vi skulle läsa en dikt. Jag tappade orden mitt i i dikten som jag trodde att jag kunde. Mindre lyckat, men tur det bara var kännfolke. Evangeliet om Jesus och barnen däremot, som pappa i vanliga fall läser, gick som smort. Det kan jag lika väl som 1:ans multiplikationstabell.

Är fortfarande sjukt mätt sedan smörgåstårta, bullens pilsnerkorv och gräddtårta. Måste ha varit något jäsmedel gömt i någon av tårtorna, för det känns som att jag blir mättare och mättare.
På tal om det. Någon som vill bli tjock med mig ikväll? Imorgon börjar det nya livet, så jag ska trycka tills jag spyr och titta på film genom glaset med Cola.

Om sanningen ska fram

Gårdagen









Socialt umgänge hos Johanna och Petrus tillsammans med dom plus Sandra och Mike (ja, och kattskrället). Vi käkade pizza, sedan kom Jacke och vi gick ut och glodde lite fotboll i kylan innan vi gick in igen. Då joinade Stina och Moa också.
En efter en försvann de sedan, och då jag och Johanna blev ensamma drog vi fram alkoholen, varsinn 3,5:a. Det är inte ofta! Därpå bestämde vi oss för att åka ner till stan för att sitta och umgås med våra vänner på Olearys.

Idag















Elinda och Marcus kom och plockade upp mig och vi drog till Bergsbyn där Mike för första gången fick stoppa i munnen det han så länge har hört talas om. Den i Skellefteå världskända mjukglassen.
Ikväll väntar bowling med desamma för att sedan byte umgänge och gå ut på någon pub innan de hårda buden fram till midsommar börjar på måndag.

Jag blundar inte

Mål 1 för dagen är uppnått. Kliva upp i tid. 8 är inte helt tokigt med tanke på att jag inte hade någon klocka, dvs ingen väckare. Har kommit på att det nästan är bättre då jag inte har någon panik upp ur sängen. Annars ligger jag tills väckaren ringer och då snoozar jag. Då jag inte har någon väckare kliver jag upp då jag vaknar för att kolla vad klockan är, vips är jag uppe (om den inte är före tuppen).

If there's one thing that we know it's that we will not grow old

Arbetspasset idag gick skrämmande fort och trots att jag slutade 22 så kändes det ändå tidigare än annars, då jag vanligtvis slutar 21. Wonderful med andra ord. Nu väntar 5 dagars ledighet (så länge ingen blir sjuk eller något annat inträffar)! Sjukt skönt.
Imorgon har jag en dejt med Elinda på Ainas. Ska bli en väldigt trevlig kopp kaffe!
Före det vankas uppstigning i tid så man får ut någonting av dagen, att klockan är 16 minuter över 1 just nu är inte lovande, but I sure will do my best, to try. Löptur och inhandling av nästa veckas mat i påse vore inte helt fel.
Därpå blir det middag och umgänge med Sandra, Johanna och Stina(?) med respektive(?) dvs. Mike, Petrus och Petter. Eller? Jag har dåligt med koll tror jag, om någon ens vet.

Puff puff på kudden. Sov gott!

Piggelin koffein

Vad hände med att jag var så pigg på mornarna? Sedan jag kom hem har jag varit uppe tidigt, senaste 8 varje morgon, men nu har jag två dagar i rad vaknat senare än det men kännt mig helt slagen. Var det bara en illusion eller kanske kaffet i tisdags som fått mig beroende?
På 2 timmar börjar vad som verkar vara sista passet denna vecka. Innan dess vet jag inte vad jag ska göra med mitt slappa liv. Löparskorna? Dammsugaren? Plånboken? Fönsterskrapan? Det lutar åt skorna faktiskt, ska väl bara gruva mig ett tag först..

Mattias Lundgren får inte vara min rubrik ikväll

12-19, typ världens underbaraste pass eller?
Man hinner göra massor innan jobbet, eller ta en lång sovmorgon om man så vill.
Man kommer hem och har fortfarande hela kvällen kvar, fast man jobbade eftermiddag.

Nu tror jag att jag ska återuppta andra avsnittet av Solsidan säsong 2, Usom någon inte tillät mig att se klart här om dagen) trots att jag gäspat hela dagen lång.

Imorgon 13.30 är det dags för lite kneg igen, precis lika ointressant att läsa om som att skriva.
Det är vad som ska hända innan det som känns mer spännande, för det är ännu oklart. Tips och ideér mottages tacksamt!

God kväll!

15 kg på 6 veckor

har jag:
1. inte gått upp (fast det känns så ibland efter all skitmat, som i onyttig och äcklig mat, i Nya Zeeland).
2. självklart inte gått ner heller.

Fråga 1. Is it possible?
Fråga 2. Who's with me?


Elin, är det du som har smittat mig med sista stycket?

Helt fantastiskt jobb man har, då 24 timmar där går lika fort som 24 timmar gör då man är ledig!
Det gick bra med andra ord.

Något annat som gick bra är träningsmatchen som jag blev inkallad till i absolut sista sekunden (nej, till och med senare än i sista sekunden). Eller bra. Jag skadade mig inte och hade förbaskat kul! Spelet från mina sida var inte särskilt bra, och vann gjorde vi som inte. My bad!

Efter hemkomst har jag gjort ett litet utlopp för min blivande mani Städning. Sa åt pappa att han måste säga till mig om det börjar gå över styr, för just nu oroar det mig skrämmande mycket (trots att det inte finns så mycket att städa eftersom jag gör det varje dag). Han lovade att inte säga till. Haha, ja han skulle ju alltid ha rent och fint då i alla fall. Nej, han skojade bara och sa att jag inte är i närheten, att städmani är då man städar hela tiden, och att jag inte gör det.

Degrees

Så bra väder som det äri Skellefteå idag hade vi inte en endaste dag medan vi bodde på södra ön i Nya Zeeland. Och där var det högsommar. Jag vet inte om jag försöker mena på hur bra väder det är i Skellefteå idag, eller hur kasst väder vi hade där. Bestäm själva! Min lediga måndag och tisdag förvandlades imorse 7.32 till jobb i 24 timmar med start nu. Så, skäms över att ni läste detta och gå ut i solen istället!

Stone hard

Hade precis slagit igång första avsnittet på säsong 2 av solsidan då det ringer på dörren.
Matte och André stiger in, pausar och tvingar med mig till Folkan för ett parti beachvolley med hela halva grabbskaran. Bollen som de lyckats få tag i hade dom pumpat till ett stenblock, men tur att det bor volleyfolk på gatorna runt i kring. Tack Pontus för lånet av bollen, fast du inte var hemma!

Nu ska jag återgå till livet innan våldgästningen + en ostmacka och smultron- och jordgubbsyoghurt med Special K!

Turbulens

För att turbulens skall uppstå måste det finnas ett flöde.

Klev upp vid 13-tiden gjorde jag. Alla inköp är gjorda och sista tvätten är i maskinen.
Nu känns det som att flödet börjar avta och vak-natten börjar ta ut sin rätt. Kommer med andra ord inte att bli särskilt mycket turbulens på Norrbölegatan 37c ikväll. Ändå suktar jag efter någonting att göra, städning lockar mest, men kan inte komma på någon vrå som skulle bli särskilt mycket renare av det.
Ett fett presenkort på en gigantisk inredningbutik med söndagsöppet till 21 och en kopp kaffe skulle också roa mig. Men nu gäller det att vara realistisk.
Ostkrokar (som jag ännu inte ätit sedan hemkomst ?!), en vän som inte sett säsong 6 av How I met your mother, eller en vän och en film med högt betyg låter mer sannorlikt. Någon som nappar?

Bra så

Nu har jag tagit mig hem efter nattjobbet.
Batteriet i telefonen tog slut, drygt, men jag hade en bok med mig, så jag överlevde.

Idag är tvättstugan bokad från 14.
Medicin till pappa och mat ska inhandlas, samt fler förvaringslådor från Classe G innan dom stänger 16.
Jag känner att jag inte alls vill kliva upp vid 13-tiden, men att det inte finns något annat val.

Dumt dumt att jag satte mig vid datorn nu. Klockan är middagstid på Nya Zeeland, så nu lär jag sitta fast i FB chatten ett tag. Skylla mig själv får jag göra. Japp. I övrigt då? Nä, det var nog bra så för denna gången.

Ordning

Lite bättre ordning blev det. Skönt!
Fast jag tror att jag måste ner och köpa fler lådor imorgon.
Är inte riktigt nöjd, och sen vet jag att jag kommer att dra hit mer saker från mamma.





De lägsta lådorna som jag har smycken i kostar 25:-/st.
Den lite högre modellen som jag har solglasögon i 29:-/st.
Den högsta i den storleken som jag har laddare och andra elektroniska tillbehör i, 35:-/st.
Sen de lite större med underkläder i, 59:-/st.

Kommer nog lägga ner 500:- på att få ordentlig ordning, men det tycker jag att det är värt.
Dessutom kommer jag ju ha kvar lådorna för alltid!

Oordning

Tidigare i mitt liv har jag aldrig varit särskilt duktig på att packa upp påsar, väskor mm då jag kommer hem efter att ha varit någonstans. Jag har inte varit den som haft den bästa av ordning (särskilt enligt min kära moder).
Men någonting har ändrats de senaste åren.
Packade upp väskorna efter den långa resan gjorde jag så fort jag bara kunde. Däremot ställde jag bara in allting i garderoben, för jag visste att jag skulle fixa det sen. Men jag står inte ut längre. Det kan inte hjälpas att det är lördag. Jag tycker det här ska bli kul!

Jag gick runt på Clas Ohlson och letade, precis då jag skulle ge upp och gå så såg jag förvaringslådsavdelningen, nästan lite gömd. Det blev sådana här klassiska ena, just för att dom fanns i så många olika storlekar och går utmärkt att stapla på varandra.







Challange accepted!

Tvångssovning

08.20. Nej, dugar inte.
10.34. Nej, duger inte heller.
12.43 Okej, kliver väl upp då.

Nu ska jag nog orka jobba natt.

Egentligen måste jag skynda mig, för jag skulle vilja hinna på Clas Ohlson och titta om det finns billiga små korgar som mor min sagt att det gör, som duger till att ha smycken och annat sånt i, innan dom stänger (16?). Det borde jag hinna. Duscha innan måste jag också göra. Vädret ser himla bra ut i fönstret, men jag har en känsla av att det inte kommer att kännas jobbigt att gå innanför dörrarna till CK, lär ju vara kallt? Fast termometern i köket säger visst 14 i skuggan. Jojjo.


Inredningscravings

10 timmars arbetsdagen är över. Nu väntar bara en 10 timmars vaknatt imorgon, sedan är denna vecka slut.
Nästa vecka verkar det inte alls bli särskilt mycket jobb, jobbigt då jag tänker på hur fattig jag är och inte kommer att få någon lön förrän i slutet på juni.
Meeen, då finns tid till att riktigt komma sig till ro här hemma. Att komma sig till ro hemma (som numer är på Norrbölegatan hos pappa) betyder alltså inte bara att organisera upp garderoberna utan också att köpa korgar att ha alla olika saker i, i garderoberna, köpa lite nya inredningsgrejer, mina i Kåge måste ju vara kvar där (för de står så fint där de står nämligen, ja, plus att det är fruktansvärt kul att inreda och köpa sådana grejer, springa på stan med andra ord, vem var det som måste snåla fram till i juli nu igen?)


Än så länge är detta detta det enda till utsmyckning som finns i rummet just nu. Plus nytt (begagnat fint) överkast och två kuddar (som ska bli fler, så dom får ni inte se än).






Sen min gamla kandelaber som jag var tvungen sno från källarvåningen i Kåge.







Väckarjävel

Note to self:
Följ inte med Tessan till volleybollträningen.
Det får dig att fundera över dina framtidsplaner,
om de är värda att ge upp för att spela volleyboll igen.


Nu ska jag försöka somna. Har haft svårt med det på sistone.
Lättare blir det inte av att veta att jag måste för att jag ska upp imorgon.
Det var läääänge sedan jag började 07.00 en morgon.
I Nya Zeeland började vi 07.15. Stor skillnad! Tänkte jag först, sedan kom jag på att vi i och för sig var på jobbet senast vid 06.45 för Mikes skull, hemifrån åkte vi ungefär 06.15 och min väckare var ställd på 05.45 alla de där veckorna.
Det går fortare att gå till jobbet nu än vad det tog att köra dit då.
Bara väckaren som är jobbig, jobbet mitt tycker jag precis som förut väldigt mycket om!

Hursom. Pappsen är hemma nu, det känns bra. Lasagnen blev god och pappa tyckte kudden var finare nu. Lyckat!

Kuddfodral

Nej Sandra, vi skulle inte kunna leva utan varandra!
Det var nog det jag försökte säga... <3


Nu har jag sytt klart kuddöverdraget till pappa.
Före
Efter
Han kommer hem om en timme! Då tänkte jag ha en lasagne i ugnen medan jag hjälper honom att bära väskan uppför trappan. Denice kommer nog snart också hoppas jag!

Sandra Kristina Holmlund

Nu börjar jag sakna dig.
I 8 månader har vi stått sida vid sida på jobbet.
I 8 månader har vi bott bakom samma ytterdörr (och nästan hälften av tiden sovit i samma säng).
I 8 månader har vi samlat på oss minnen för livet tillsammans.
I 8 månader har vår vänskap fått sig en prövning.
Men jag tror vi har klarat det! För jag är fullständigt livrädd för att förlora dig.
Tanken slog mig några gånger, vad som skulle hända om vi iskulle misslyckas.
Varje gång blev jag tårögd och försökte fort tänka på någonting annat för att inte brista ut i gråt.


We have walked a million miles, a hundred tears, a thousand smiles
There's been good times, there's been bad times.

But one thing I'm sure about, I can never do it without you.
Just like you need me,
I need you.

My own guiding light.

How ever much you want me, I swear I make you want me more

En symaskin lever väl inte om så mycket, det borde vara OK att dra igång den nu, eller?
Fast egentligen borde jag gå och lägga mig. Livet som springvikarie är inte lätt. Rätt vad det är så blir man väckt efter vad som känns som bara någon minuts sömn om man lägger sig för sent. Är det värt att chansa? Ja! Lite trötthet dör folk inte alls särskilt ofta av. Frågan är om jag ids.
Sen kommer ju pappa hem imorgon också om allt går som det ska. Har nästan saknat honom mer dessa dagar än då jag var borta i. Min tur att ha fått vara orolig. Då ska han pysslas om! <3

Gårdagens samt dagens schema

Igår:

13.00 Besökte faster och alla gamla och den lilla nya kusinen, mys <3
17.00 Försökte hjälpa mamma med datatillbehörsproblem, gick skit.
20.00 Besökte Sandras pappa, styvmamma och lillasyster i Stackgrönnan, väldigt trevligt!


Idag:

10.30 Ska gå och handla lite åt far min, imorgon kommer han hem från NUS.
11.00 Försöka hinna sy ett nytt kuddfodral till baotastora kudden som han har i soffan för extra stöd åt ryggen, det knallröda matchar inte det svart/vit/gröna vardagsrummet.
12.00 Börjar jobba, slutar 21.00.
21.30 Fortsätta sy?

Tillbakablick

Om 1 timme har mitt liv på riktigt gått tillbaka till att bli mitt gamla liv. Då ska jag befinna mig på jobbet. På ett sätt känns det som ett nederlag, som att jag går tillbaka till det jag lämnade bakom mig. Fast så är det väl kanske inte.
Det känns konstigt, men bra. Ska självklart bli fruktansvärt kul att se alla igen!
Jag antar att det är så att verkligheten alltid hinner i kapp en till slut. Lite så känns det faktiskt, samtidigt som jag vet att det liv jag har levt den senaste tiden också det var precis lika verkligt. Bara ett helt annat. Märkligt hur livet kan förändras så plötsligt, fast ändå egentligen vara detsamma.

Vårstädning

Jag tror att min pappa har den renaste lägenheten i hela Skellefteå (snart). Fönsterna har jag i och för sig inte tagit, men det känns onödigt då gatorna fortfarande inte är sopade. Jag ska bara torka ur kylen och resten av köksskåpen så är jag klar, tror jag. Ja, och lite tvätt är det kvar, svårt att skynda på maskinerna.
Lite effektiv kände jag att jag tvungen att vara, och att jag var tvungen ta en liten vätskepaus. Jag hoppas att jag alltid kommer tycka att det är så här roligt att städa, det vore trevligt.
Ikväll är jag bjuden på middag hos finaste Ida. Ska bli väldigt roligt att träffa henne igen, och, förmodligen, se hur förskräckligt mycket Hugo har vuxit!

RSS 2.0