Impulsshopping på hög nivå

Igår kväll tänkte jag: "Skulle typ ändå ha varit bättre att ha en Mini PC än min vanliga laptop. En sån hade rymts bra i ryggsäcken under den kommande resan, då hade jag kunnat uppdatera oftare och dessutom lägga in bilder under resans gång, vilket kan bli lite svårt på internetcafeér o.d. Jag slipper också fundera på om det är värt att skicka min dator till Nya Zeeland, så den finns där då vi kommer dit och stannar i 4 månader, för då hade jag redan haft med mig min eftersom den är så liten."
Idag på väg hem efter jobbet tänkte jag: "Äh, vafan, jag svänger in på solbacken och köper en!"

Sagt och gjort. Nu är jag ägare till lillebror dator också.
Jag är så himla typisk mig själv!
Minusklirr i kassan, men bra känns det ändå!


Jag har gjort väldigt mycket idag

men inte packat. Jag vet inte varför jag erkänner mitt nederlag, kanske för att skynda på mig själv.
Nu ska jag åka upp på bageriet här i byn och köpa lite fika att bjuda min kära lilla familj (brukarna) på Pantern på ikväll. Sista arbetspasset där innan jag åker for sure. JAAA, vad roligt. Inte.
Ikväll kommer jag säkert att gråta.
Hejs.

Nu åker dom

Denice och Micke åkte mot Luleå tidigare idag. Micke stannar där, Denice åker vidare mot Målselv om ca en vecka och ska också jobba på slakteri, fast typ 50 mil(?) längre upp i Norgeland.
Några Nya Zeeländare sitter på flygplatsen i Auckland och ska om 9 timmar påbörja den långa resan mot Bjerka.
Times are changing again!

Mitt schema för veckan är som följer:
Måndag: Fortsätta packa väskor till Bjerka. Arbete 15.30-21.30
Tisdag: Arbete 07.00-17.00. Byta olja i bilen och packa klart!
Onsdag: Arbete 12.00-23.00 + jour
Torsdag: Arbete till 08.00. Jag och Sandra ska förmodligen luncha med föräldrarna, sedan åker vi upp på Solbacken och handlar typ 100 kg mat. Hem, byta till vinterdäck och packa in i bilen.
Fredag: Avfärd mot Bjerka 07.00.

Jag ska packa nu alltså. Packa, packa, packa, packa!

Smörgåstårta och sovmorgon!(?)

Jag är ledig imorgon! Det känns i alla fall som att jag är det. Börjar 15.30, det betyder att jag ska sova ut imorgon bitti. De senaste 10 dagarna har jag som senast klivit upp 07.30 och som tidigast somnat 00.00.
Jag behöver verkligen sovmorgon imorgon.
Det jobbiga är att jag inte har tid med sånt. Borde måste upp ur sängen och packa, packa, packa!
Förresten åt jag smörgåstårta ikväll. Typ den godaste jag någonsin ätit, kan ha att göra med att jag hade gjort den själv. Kanske ska starta ett smörgåstårteri istället för att fara och jobba på slakteri. Mycket trevligare med redan färdigpaketerade matvaror!

Fattar noll

Alla fattar utom jag. Igårkväll var det lite tårar här och var. Men inte från mig, för jag fattar ingenting. Jag fattar inte att jag åker snart, för att komma hem i någon dag 10 veckor senare, tvätta och packa innan jag och Sandra åker mot nya mål och kommer inte hem till Sverige förrän i Maj. Någon dag måste jag ska förstå. Jag längtar inte till den dagen tror jag.

Kul dag i provhytten

Konstigt att prova kläder på stan första gången sen 10 kg fallit av på en månad. Men kul! Både att man tagit med sig för stora storlekar till provrummet, och det faktum att jag gick till bilen med ett par crockerjeans, en finklänning, en jeansklänning och en tunnstickad stor och lång tröja för 255:-! Ikväll vankas avskedsfest för mig och Sandra med dom finaste tjejerna! Vilken dag! :D

Det känns overkligt

Ikväll har jag bjudit finaste faster och 1,5 av mina 3,5 kusiner (den 4:e är i magen <3) och farmor på middag. Nu har jag bara två farväl-middagar och 47 timmars jobb kvar innan jag åker. Att jag om 1 vecka befinner mig i Bjerka i Norge kan jag inte riktigt förstå. Fast jämfört med vad jag ska göra efter det så känns det solklart. Att jag ska sova nu känns verkligast av allt. G'nite!

Vikariefest

I fredags var det vikariefest hos Angela!

Vi vikarier på Pantern är rätt utseendefixerade:
(fr v. Ida, Elin, Angela, Camilla och Evelina)


Eller ja, alla utom Elin då...
(jag besparande ändå henne den ännu värre bilden!)


Det fanns chips, godis och popcorn!


Och så fanns det ett twister


Tur att vi än så länge är väldigt unga och viga Pantertanter, eller hur Elin?


Camilla (och Elins Fizzy bubbleflaska, såklart)


Evelina


Värdinnan Angela


Elin och jag


Tack för en underbar kväll, och en underbar sommar!

Varsågoda, här har ni bildbevis!


Ge mig en vecka till!

Igår kväll då jag inte hade mycket alls att göra på jobbet så satte jag mig ner med papper och penna för att planera mina närmsta 11 dygn. Det behövdes kan jag säga, egentligen har jag inte ens tid att skriva detta blogginlägg.

Jag ska:
- Ha tre middagsbjudningar till helgen, planera dom,
skriva ner recepten till punkt och pricka så jag kan ragga (o)frivilliga medhjälpare,
handla ingredienserna och göra efterrätterna
- Handla all mat som går att handla och ha med sig till Norge
och andra nödvändigheter
- Packa klart de väskor jag har påbörjat
och packa resterande väskor till Norge
- Packa ryggsäcken tilll Asien och australien
- Packa flyttlådan som jag ska skicka till NZ
- Och säkert 358 andra småsaker

Och sen såklart jobba helt gaaalet mycket. Hur mycket vill jag inte ens säga.
Känns som att jag jobbar fler timmar än vad jag är ledig dessa 11 dagar, och då är tiden då jag sover inräknad i den lediga tiden, förutom en dag, då jag ska sova på jobbet igen.

Nej, alltså nu har jag förlorat säkert 10-15 minuter av min mycket dyrbara tid.
Jag hoppas, för mitt eget bästa, att jag har tid att skriva i alla fall en gång till innan jag åker.
Annars är det, precis som förra året, www.emelieinorge.blogg.se som ni ska börja hålla koll på istället om cirka 2 veckor. Eller ska jag kanske fortsätta här? Ni får mer än gärna tycka till nu!


Skämtar du med mig TV:n?

Varje gång jag tittar på tv på lördagar (någon gång per år, eller då jag jobbar lördagnatt) så visas det något värt på TV med start 21. VARJE gång. Men ikväll är det Sagan om någon ring och stjärnkrig. C'maaan!? Nu jourar jag på ett annat jobb och det finns inget annat att göra, än att titta på TV, är jag rädd.

Godiskrig i min hjärna

Svängde in på Ica Morön och skulle köpa Loka.
Blev så sjukt sugen på godis, eller kyckling, eller marinerade soltorkade tomater eller vad som helst.
Okej, ska jag vara helt ärligt så var det mest godis faktiskt.
Jag stod framför lösviktsgodiset ett tag. Ett bra tag. Säkert ett så pass långt tag att folk kan ha börjat fundera på vad jag höll på med egentligen.
Hårda godisar tänkte jag. De enda hårda som fanns var filidutter, och de är egentligen bara goda i början, sen tuggar jag sönder dem och tar en ny godis. Men de är fortfarande goda. En hård godis. En Filidutt.
Men så kom jag på hur pinsamt det skulle vara att komma till kassan med en godispåse som först skulle kännas helt tom innan den lilla gula kulan skulle upptäckas.
Nej, för pinsamt.
Och NEJ, så onödigt det vore. Så jag gick och hämtade en till Loka och skyndade snabbt ut därifrån.

Ett mjölkpaket och två stora smörbyttor

Tummen upp på det!

Hon ringde tillslut upp igen, Kate på Visa Bureau i Nya Zeeland.
Allt gick bra och hon tog pengarna av mig. Efter en och en halv timma från första samtalet somnade jag om igen. Strax därpå började min väckare terrorisera mig och höll på med det i drygt en timme.

Kvällen ska spenderas åt röjning och städning här nere.
Jag har grejer överallt känns det som. Det verkar som att det blir så då man drar fram massa gamla grejer som traderas bort efterhand samtidigt som man packar och planerar inför både Norge i 2-3 månader och en utlandsresa direkt efter hemkomst som ska pågå i 6 månader, minst.


Jag behöver inte säga hur skönt det ska bli att slippa hela hela vintern va? :)





+44

Jag hade tänkt sova till 15.00 i varje fall.
Men jag blev väckt. Det blev jag igår också, av två samtal, men dom struntade jag i att besvara.
Idag struntade jag inte i att svara. NZ calling!
The working holiday visa has been approved! Nu väntar jag på att hon ska ringa upp så jag får betala det också. Den delen gillar jag inte riktigt lika mycket. Betala för att få jobba. 169 NZ dollar. 1956 svenska kronor. Men jag ska nog få se, att det är värt varenda cent och penny!

20 minuter sa jag, 20 minuter bekräftade hon. Nu har det gått 40.
Jag önskar att hon visste och förstod att jag har jobbat natt och vill fortsätta sova.

Change is hard

Tredje och sista natten nu. För den här gången. För i sommar. På väldigt länge. Sista natten ever på Pantern? Jag vet lika lite som ni gör. Det känns konstigt. Det här är ju mitt jobb? Att jag ska ta tillvara på all potential som jag har vet jag att jag borde. Om, när och hur dettas ska ske vet jag inte. Det enda jag vet säkert är att jag inte ska bli ekonom, även om jag kanske "borde". Tråkigt. Då är det roligare att baka och pyssla på hela nätterna! Igår blev det frallor. Inatt har jag redan nu hunnit med 2 sorters kakor. (Varför jag gör så mot mig själv har jag frågat mig många gånger. 5:e vägningen imorgon, förhoppningsvis visar det sig vara någonting som jag har gjort rätt i att längta efter i en vecka).

Tails, you die

Här sitter jag.
På trappen som leder upp till ytterdörren på mitt barndomshem.

Jag vet inte om det är joggingturen som jag just tagit som gör det, men jag känner sådan lycka! Trots att jag bor hemma hos mamma efter att ha flyttat hemifrån två gånger, så vill jag hoppa av glädje.
Fem, sex olika jobb på mina få år på arbetsmarknaden har jag hunnit med, men har inte åstadkommit särskilt mycket i mitt liv. Jag vet inte vad jag gör eller var jag befinner mig om ett år, är inte kär och längtar bort härifrån.

Ändå sitter jag här.
På trappan, och ler brett för mig själv.

Jag älskar er

Oändligt
Gränslöst
Omätligt
Obeskrivligt
Oerhört
Enormt
Ofantligt
Ofattbart
Väldigt
Outsinligt
Jätte
Obegränsat
Vidunderligt
Ändlöst
Måttlöst
Fantastiskt

MYCKET!






Längtar jag tillbaka till Bjerka av anledningar som egentligen inte finns?


Inatt drömde jag

om en gammal vänskap.
Efter att jag vaknat mindes jag inte vem drömmen handlade om,
men det kändes nästan verkligt. Precis som det så ofta gör.
Senare under dagen kom jag på vem drömmen handlade om.
Då var det inte lika verkligt längre. Tråkigt. Vi som brukade skratta så högt.

Jag drömde även om en gammal kärlek.
Denna dröm kom jag ihåg att jag drömt först när jag såg en bild på personen på facebook.
Sedan dess har bilden och drömmen legat över min hornhinna, så som Grå starr ligger över en äldre dams.



Ka-ka-ka-tching!

hittade just 1800:- i ett gammalt smyckesskrin som jag inte har det blekaste minne av att jag en gång lagt där.
Sweet!



Det blir inget firande dock. Pengarna åker direkt ner i reskassan.
Ju tråkigare vi har har hemma och i Bjerka innan vi åker, ju roligare har vi under vårt 6-månaders äventyr.



Uppstånden ifrån det döda.

Efter två dygns ren och skär datordöd startade det nu helt plötsligt!
Tack gode gud.
Reparation av denna eller införskaffning av en ny dator var och är absolut inte vad min kassa behöver.

Igår var jag, Sandra och Stina hos Johanna och hade det gemytligt!



Det åts honungsmelon


Det dracks vin


Det åts nötter


Det lyssnades på musik


Det spelades Sequence






Det spelades ruter7






I lördags var samma tjejer på samma plats, då bjöds det på födelsedagsfika!












Kåge småbåtshamn by night

Systemkameran har kommit.
Hittills har jag tagit tre bilder, som jag är hyffsat nöjd med.
Kameran har betydligt fler exponeringar än så.
Men vi är långt ifrån bästa vänner än. Det tar ett tag att förstå sig på vissa.

Hur som helst.
Augustinatt över Kåge småbåtshamn mina vänner:







Skulle säkerligen bli ännu finare med lite Photoshopande,
men sånt kan jag då rent inte.

Lanternan eller isträning, svår fråga. Jag tog beach istället!

Blev sugen på att lira lite beach på allvar tidigare idag.
Så jag hörde efter om det inte var någon som hade borta sin partner.
Det var det, Frida och jag rockade! Eller, ja.. det gjorde vi kanske inte,
men vi vann alla (2) matcherna i alla fall!

Jobbigt att köra förbi alla parkerade bilar runt omkring isladan då man vet vad skoj dom har,
men jag tror att det var lika bra att jag inte for på den.
Hade blivit så jobbigt att inse att man inte kommer se en endaste match denna säsong.

Men som med så mycket annat roligt som jag kommer missa, så gör det ingenting.
Det är en hockeysäsong nästa år också!

Nu ska jag försöka leta upp en gräsklippare och klippa gräset (som jag skulle ha gjort för länge sen, jag vet mamma, men det har regnat och det har varit lite tid över till det) och hoppas på att grannarna inte hatar mig.

Duscha med öppen dörr

Jag tycker om att ha hela huset för mig själv.
Då kan man duscha med öppen dörr och spela hårdrockslistan på högsta volym mitt i natten.

Kommer du tillbaka?

Var tog (nästintill) midnattssolen och sommaren vägen egentligen?
Det är väldigt väldigt mörkt ute upptäckte jag nu.

Känns som att det var förra veckan jag gick ut mitt i natten,
satte mig på bryggan och dinglade med benen över vattnet
och njöt av alla vackra färger på sommarhimlen.

Men det kan det inte ha varit.

Resan till Bangkok är bokad!

Hämtade upp Sandra imorse efter att vi båda gått av våra Vak-nätter.
Sen har vi trängts i min säng hela halva dagen, mys!

Anledningen till detta var att vi skulle sätta oss framför datorn,
med mål att hitta en flygstol till Thailand i slutet på november för en billig peng.
Vi lyckades!
Den 22 november, 08:15 lämnar vi Arlanda, Sverige, Europa.
När vi ses igen vet vi inte.
Fler månader än vad det finns fingrar på en hand är vår tanke.

Att göra innan avfärd till Norge inför den långa resan:
¤ Skaffa nytt pass - CHECK!
¤
Skaffa arbetsvisum till Nya Zeeland
¤
Skaffa visum till Australien
¤
Köpa en systemkamera - CHECK!
¤
Fixa en ryggsäck - CHECK!
¤
Packa ryggsäcken
¤ Boka flygstol till Bangkok - CHECK!
¤
Boka resa från Australien till Nya Zeeland
¤ Köpa ny bikini
¤ Bestämma resten av resvägen


Vårt enda, helt till 100%, bestämda resmål än så länge, Bangkoks flygplats Suvarnabhumi.

Jag kan iofs bjuda på

en bild från i onsdags då vi samlades ett gäng nedanför mig vid älven runt grillringen!


Mera bilder

Skönt att jobba natt imorgon.
Det betyder nämligen att jag inte behöver gå och lägga mig i tid idag, det gillas!

Fick ett samtal idag. Nu är systemkameran som jag köpt på väg.
Har varit en massa strul, eller strul, den har inte funnits hos återförsäljaren, men nu så
kan ni räkna med lite mer bilder här på bloggen, kanske...
Ett som är säkert är då i varje fall att jag kommer då att ta betydligt mer bilder än vad jag annars gör!

RSS 2.0