Camilla på visit !

Kort och gott:
Dagen kunde ha börjat bättre. 4 timmar i trappuppgången pga no key gör vi inte om.
Sen alldeles för mycket mat och annat hos farmor, men jag gillar henne ändå :D
Camilla kom vid 8, vi drog på Ica köpte ni vet vad, sen kolla vi film :) Hon var blyg:



SM-kval i Umeå imorgon som sagt. Ska inte bli spännande :P

To the night

Som sagt: Fest på Läkarvägen ikväll!


/Peman och Parta

Ingen träning ikväll

Det känns konstigt. Men istället ska vi träffas hos tränaren, kika på lite videofrekvenser från matcher vi spelat och analysera det osv.

Imorgon blir det fest här på läkarvägen! KUL :D Har som sagt bara SM-kval på söndag, så man måste ju passa på att festa när man kan! ;) Alexandra kommer ner från Luleå, henne har jag inte sett sedan studenten, så det ska bli kul att träffa henne! Sen tycker jag att någon annan Luleåbo kan ta och pallra sig hit också :P

Nu hinner jag inte skriva något mer! Tur det, för jag hade inget mer intressant att säga XD

Och ja, ska försöka styra upp det här med bilder kära lillasyster!

Nu är hon klar, min syster!

För idag iaf, kommer ju tvinga henne att fixa mer sen :P Tack :)
Jag har gjort en macka med prickig korv som hon ska få som tack någon dag :) Näää, kanske något lite roligare? Det får bli en överraskning!





Jag måste även hitta på något riktigt finurligt och roligt till min käre far som för det första lånat ut sin bil till mig i över en månad nu, för det andra for till vilhelmina och  tittade på, besiktade och körde hem min bil, för det tredje städade ur den och för det fjärde beställt diverse grejer som behövde bytas ut och också bytt ut dom. Jag funderar på att ge honom en kväll på ladan med mat, match, öl och skjuts hem. Något annat tips, någon?

Längtar till imorgon

då kommer min syster hit och ska hjälpa mig med saker (läs: designa bloggar) som jag är lite utvecklings på som ni säkert förstår av min very booooring looking blogg :P
Det är i själva verket inte det jag längtar till, att få en aaaningens fräsigare blogg, nej det är det faktum att jag kommer lägga mig betydligt tidigare än vad jag brukar, eftersom hon alltid lägger sig tidigare än mig.
Tvätten gick det väl sådär med. Orkade inte ta tag i skiten så fort, så jag hann bara tvätta två maskiner innan strömmen stängdes av 22.00. Men jag har bokat tvättstugan imorgon på morgonen också och har laddat dom så det bara är att gå ner och slå på klockan 07 jävla fucking 00, sen upp och duscha och förhoppningsvis även hinna med att hänga helvetet innan arbete ropar. Guuud vad roligt jag tycker det är att tvätta på min träningsfria kväll :(
Tur (i oturen såklart!) att AIK förlorade ikväll, annars hade jag ångrat mig så hemskandes :P Men nästa match får dom mer än gärna vinna, för då ska jag inte tvätta! :)

Så, kort och gott - looking forward to tomorrow :)
NU - GOD NATT!

Tufft

att jag har över hundra besökare på min andra blogg! ;)

blogg.passagen.se/pempan


Nu måste jag fatta ett jobbigt beslut. Ska jag tvätta eller fara på hockey ikväll?

Kul!

Ska göra precis som större och mycket mer engagerade förespråkare för LCHF har gjort, nämligen länka till debatten mellan nutritionschefen Ulf Bohman på livsmedelsverket och Andreas "Kostdoktorn" Eenfeldt som rådde igår på nyhetsmorgon. Här har ni en artikel på Tv4s hemsida från vilken ni även kan klicka er vidare till videoklippet med debatten. Precis som Kostdoktorn själv säger så behöver han mediacoachas lite grann, men det må då vara :)

Precis som vanligt

Igår när jag var och tränade hade jag bilden i huvudet av hur jag gick och la mig, tidigt, mycket tidigt, och somnade in både fort och gott. En bild som jag väldigt ofta har i mitt huvud men som aldrig blir sann.
Jag somnade nog strax efter 2.
Sedan låg jag vaken ett tag och fick för mig att jag låg och drog mig för att väckaren hade ring. Men jag kom på ganska fort att så var det nog inte.
Då kunde jag inte somna om igen. Kuddarna var obekväma och täcket alldeles för tunt och kallt, trots att det är ett duntäcke och trots att jag i princip la mig med kläderna på igår för att jag var s frusen. Jag gruvade mig för att titta på klockan, för jämt när det är sådär så ska väckaren ringa om 7 minuter och det ger egentligen ingenting att jag försöker somna om. Jag kikade ändå, och till min förvåning så var klockan 04.08. Slappnade av i alla muskler igen och lät huvudet falla tillbaka ner på kudden , snäppet gladare i vetskap om att jag kommer att ha sovit någon timme iaf när väckaren ringer klockan 07.00. Allt fortsatte att inte duga och jag kunde inte riktigt somna om. Då fick jag den briljanta idén att ta på mig även det andra täcket och prova byta ut kuddarna mot några andra kuddar som låg längre bort i sängen. Det blev tydligen bättre, för just då ringde väckaren.
Det var efter ett väldigt långt tag mina fötter rörde golvet. Jag gjorde mig snabbt klar och for iväg på mitt första möte. När jag kommer dit är han jag ska träffa sjuk. Det är nog det värsta jag kommer ha hört idag. Det är nästan så att jag fortfarande hade sovit annars.

Så som vanligt gick jag och la mig sent, klev upp tidigt och var jättetrött under tiden jag gjorde allt det. Jag tycker inte om, det där som jag håller på med. Vad jag däremot tycker om är att så fort jag tagit mig upp ur sängen, varit förbi toan och fått lite ljus på mig genast blir mycket piggare. Vid det laget känner jag som ingen skillnad på om natten varit 3 timmar kort eller 8 timmar lång.

Återstår att se

Folk är fan galna, kan han vara så bra, Bruce Springsteen?
5/6 finns han iaf på Stockholm stadion, återstår att se om även jag kommer befinna mig där då.

Home sweet home?

Jag tycker verkligen inte om snö! Jag kan säga det hur många gånger som helst. Jag är nog en av de få (eller den enda?) i vårt lag som föredrar slask framför snö. För någon snö fanns det inte där nere, slask skulle jag inte hller säga att det var. Att det var blött kan jag hålla med om, duggade mest hela tiden, som om det var April. Det tycker jag om, för då är vintern förbi och snart är det sommar, och det är något jag gillar, gaaanska så mycket!

Stammis på arlanda har man också börjat bli, känns så i varje fall. Bättre det än på SJ i varje fall. Jag erkänner, tågresan ner var ingen hit. Jag säger att jag gillar tåg, det gör jag. Skitkul när man typ ska på SM, eller på klassresa i årskurs 9. Men inte när man ska upp och spela en allsvensk match. Tur för oss att vi är bortskämda och flyger :P

På tal om volleyboll, vi förlorade båda våra matcher i helgen. Men vi prestera mycket bättre än vad vi (eller läs jag, för jag kan bara tala för mig själv) trodde. Vi tog ett set från tabell 1:an Hylte (som inte förrän nu förlorat ett endaste set i allsvenskan), så det var strongt av oss, faktiskt ett av våra mål i helgen. Dagens match mot Halmstad (2:a i tabellen) trodde vi att vi kammat hem efter det att vi tagit 1:a och 2:a set. Personligen tror jag att det är just den tanken och känslan som gör att vi förlorar hela matchen. Vi är vana att vara överlägsna i div 1 Norra och inte behöva slita ihjäl oss för att stå som segrare. Vi kunde verkligen ha vunnit den matchen, och det är så suuurt! Men precis som vi vet och försöker intala oss själva så var det ändå jävligt bra gjort av oss. Halmstad ligger 2:a i tabellen efter Hylte och vi åkte ner med inställningen att försöka skaka dom och med ett mål att ta spräcka Hyltes nolla i förolorade set. Bra jobbat av oss! Men ändå... GAAAH!
Läs mer på hemsidan och bloggen.

Men jo, ändå skönt att vara hemma. Här finns det mer än ett ombyte att välja på, plats att förvara alla sina grejer på, LCHF-mat, dessutom slipper man hålla reda på när var man inte får och inte får bära med sig mer än 100 ml vätska. Sen är det ju också på hemmaplan vi vinner! :)

Till helgen är det den så kallade "spellediga helgen". Det är "bara" SM-kval till U21 på söndag i Umeå.
Det betyder: Woho! På fredag kan jag gör vaaad jag vill och vara vaken huuur länge jag vill - med gott samvete.

Nu lovar jag att jag ska krypa ner i kojs med min syster som även i helgen har varit katt-vakt. Det tycker hon är skittufft :} Lite läskigt bara att hon inte låser ytterdörren. Jag och Martina började skrika hejvilt när vi kom in genom dörren och konstaterade att "det måste vara någon här" eftersom dörren var olåst. Det var det också, en sovandes Denice med kudde över huvudet.

Sleep tight, I will ;)

Torsdag, fredag, sen är jag gone igen

Gud vad veckorna går fort nu!
Är det för att jag inte hinner känna att det är helg med allt detta volleybollspelande?
Eller är det för att jag gör så mycket på veckodagarna?
Eller så är det bara såhär det är, tiden går helt enkelt alldeles för fort.

För er som bryr er så går det bra att hålla sig till LCHF, har upptäckt tonfiskens magi! Läs mer här.

I tankarna just nu:
  • Helgens matcher - vilka ska spela, kommer det att bli kul och kommer det att funka med min kost?
  • Det jag missar här hemma - mina vänner ska ha kul tillsammans och vingligt gå ut och träffa folk på fredag, medan jag vinglar omkring på ett tåg.
  • Min stackars pappa - ska åka 03.30 hemmifrån på fredag för att titta på bilen i Vilhelmina som jag förhoppningsvis ska köpa (önskade att det var någon annan, den är så ful nämligen, en gammal audi 100, blä, men den var billig, går bra, har nya fina vinterdäck och mp3-stereo, så det fick helt enkelt bli den).
  • Kolhydrater - bara för att det går bra att undvika dom, betyder inte det att jag inte dagdrömmer om dom :(
  • Thailand med vänner vs Egyten med folk jag inte känner - Fortfarande är jag avis på Sandra som ska åka iväg och kommer ha det underbart skönt. Men jag borde inte få vara avundsjuk, eftersom jag inte ens behöver betala för min resa, bara fickpengarna, och då är maten och ölen borträknad eftersom vi kommer att ha all inclusive. Borde verkligen peppa inför det istället!
Nu ska jag väl börja röra mig mot sängen.
Klockan är mer än vad jag trodde att den var, mer än den känns att vara.
Det suger. Men jag har bara mig själv att skylla, det är inte direkt klockans fel att den tickar, fast jag önskar att det vore så.

It´s a Fine Line Between Pleasure and Pain

Alltid lika kul att spela volley på söndagkvällarna med gubbsen :)
På håret roligare än vanlig träning, om man får säga så?
Kanonrolig sport, men jag är hyffsat less på att det är det enda sociala liv jag har.
Känns som att det inte finns en endaste minut över till någonting annat.
Men det gör det såklart.
De minuterna är ett dilemma. Min kropp säger åt mig att bara ligga ner och inte göra ett skit (kanske titta lite på tv som vanligt folk gör dagligen). Medans min hjärna innehållande mitt kompis-samvete säger åt mig att det inte går.

På fredag direkt efter middagen åker vi söderut igen. Denna gång med destination Halmstad och Hylte. Landar återigen i Skellefteå på söndag klockan 23.25, och det var den helgen det. Men den kommer bli kanonkul, helgerna med volleybollen är alltid roliga. Dom är bara lite för ofta nu.

Spaningen efter bilar rullar! Det blir en billig, gammal en, audi såklart (eftersom det är dom enda bilar min pappa kan något om). Tror vi har hittat den det får bli. Lite knepigt bara att få hit den, då den finns i Vilhelmina, men det löser sig!
Onödigt att dra på sig lån, särskilt när jag inte vet hur framtiden ser ut.

Sandra

Alltid lika trevligt att umgås med henne :)
Hon sov hos mig igår och ikväll såg vi en film hos henne, Mozart and the Whale, som på svenska heter crazy in love, det är lite konstigt. Den var iaf söt!

Jag är så avundsjuk på Sandra som ska åka till Thailand om drygt en vecka.
Fastän jag precis som henne, inte har förstått att hon ska åka.

Vinst idag mot Tierp, 3-0, grymt :)
Match imorgon mot Jomala (Åland) i Campushallen 11.00.

Nu ska jag släcka och krypa ner, frukost imorgon med laget på Statt klockan 8.
Hoppas dom fortfarande serverar äggröra och sånt, annars kommer jag att vara aningens hungrig imorgon!

Festa lugnt och sleep tight :)

Ännu en gång

tänkte jag prova livet som LCHF:are. Har hört mycket folk runt om kring mig som pratat om det och frågat mig. Måste bero på alla dessa nyårslöften om ett nytt liv.

Orkar inte skriva allt här igen, så läs på min LCHF-blogg om ni är nyfikna istället! blogg.passagen.se/pempan

If I fall, will you pick me up?

Inatt fick jag sova gott, trots att det blev en väldigt kort natt.
Men jag vaknade då inte av att dom höll på att spela in Saw 6 utanför mitt fönster som jag gjorde igår då dom sågade ner massa träd längs läkarvägen.
Jag är hungrig!! Men vet inte vad jag ska hitta på att äta.
LCHF tänket kan inte lämna hjärnan och jag vill börja om varje dag.
Men jag orkar inte helt enkelt. Jag orkar inte ens laga vanlig mat.

Träning snart. Är inte så peppad som jag borde vara, som man ska vara.
Känner mig lika seg som slemmet i halsen. Haha, usch!

Dagens låt
(? som jag inte alls brukar köra med, men hur som helst!)
är den av Martina nyfunna Hello Saferidelåten, The Quiz.
Enjoy!





Tråkigt inlägg, tråkig dag.
Ni får ursäkta röran, det är som om en ombyggnation pågår i mitt huvud.


Snurrigt

Ja, det är verkligen mycket som snurrar runt i mitt huvud.
Bokstavligt och bildligt talat.
Många tankar och funderingar, många beslut som måste tas, ett fattigt vätskeintag under dagen resulterade i en yr Emelie på träningen (det var alltså bildligt talat, men det är inte det som är dilemmat i detta).

På fredag har jag ett bokat möte med banken, igen.
Jag måste köpa en bil!
Detta är en av de grejer som snurrar i mitt huvud.
Ska jag köpa en skruttig eller ska jag låna lite pengar och köpa en ordentligare?
Fast vi snackar ju inte ordentlig på riktigt,
bara en som håller några år och som man inte behöver oroa sig för om den kommer gå igenom besiktningen)
Jag behöver nämligen en bil, n
ej jag till och med måste ha en om jag ska kunna fortsätta med det jobb jag har.

På tal om det jobbet:
1 veckas betald semester till Egypten i mars!!
Höhö, slå det ni :P
Nu ska jag bara börja gruva mig för att jag ska åka iväg med 50 andra som jag inte ens vet namnet på,
men hur som helst: LÄTT VÄRT! :)

Tanken på utlandet förde mina tankar, inte så konstigt nog, vidare inom området.
Nu drar Linda snart till Norge. Sandra funderar på att fara igen efter sommaren.
Jag vill utomlands på riktigt, alltså typ flytta utomlands.
Åka runt, se världen, ni vet :)
För detta måste ske ganska snart, medan man kan, för någon dag träffar man nån jävel som man blir kär i, och då är man fast, tvättandes denne persons kläder och lagar mat till densamme, och kanske även att det finns någon annan liten krabat med liknande DNA som en själv med i bilden.
Då är det ju inte sådär jätteschysst att bara sticka.

Vi får väl se om jag kommer fram till någonting vettigt.

Pirr pirr

Imorgon åker vi mot göteborg för premiärmatcherna i allsvenskan :D Pirrigt som tusan!
Känner mig mindre frisk för varje dag som går, så får hoppas att jag inte blir sjuk :( Det vore ju förargligt.
Syster har sovit här inatt :) Alltid mysigt att sova med folk :) Typ enda sättet för mig att hinna umgås :P
 Linda, då får också komma hit och sova  innan du åker ^^

Jag målar ditt öga, så målar du mitt

Tessan kom hit. Vi hade inte så mycket att göra, så vi började "bolla" med en kork. Ganska länge gjorde vi det dessutom. Tills någon (läs Tessan) fick den geniala idén att vi skulle sminka varandra. Det blev så att vi sminkade ett öga var på varandra. Fint :P Sen råkade vi dra ner till Calles. Där var det drag, Benny och Emil spelade, känner mig som värsta stalkern :P Kvällen avslutades på Olles med en tredje ÖL (jag tycker inte ens om öl! tufft va? :P Alla borde vara stolta över mig). Justja, höll på glömma att vi även besökte Max, tack Patrik :)

Jag köpte en kamera idag! :O Dessutom använde jag den, typ ännu mer utropstecken över det.
 

Hockey på lördag

någon?

inte som alla andra

Jag läste i Norran häromdagen att vi aldrig äter så mycket pizza som på nyårsdagen. Så därför vill jag som vanligt inte vara som alla andra. Nu är alldeles strax potatisen klar som jag och Martina ska äta till sweetchili laxen som jag snörde ihop och som står i ugnen och bara väntar. Gott ska det bli! :) Önskar att jag hann med att laga mat lite oftare. Det är så kul, och så gott :)

Jag funderade lite igår på vad jag gjorde förra nyårsafton. Jag kom nästan inte fram till saken. Men nu har jag kommit på! Då insåg jag: I'm a virgin när det gäller att festa på nyårs! Slå det ni :P

Nu mat! Yummie :)

Sådärja

Jag vaknade två gånger innan jag klev upp den tredje. Första gången i panik 10.48 med tron om att jag försovit mig till mitt första möte, vilket jag har imorgon klockan 09.00. Andra gången av väckaren som jag ställt på 12.00. Men jag kan inte ha haft ögonen öppna särskilt länge för sedan vaknade jag en tredje gång, klockan 13.31 och blev som vanligt lite sur på mig själv över att jag inte kan pallra mig upp.

Idag har jag ingenting planerat. Inte ens träning. Det kallar jag awesome! Ska kila ner och kolla om tvättstugan är ledig, om inte måste jag typ köra the Beckham style.

Gott nytt år everyhopa :)

Det här gör jag inte om :P
Godnatt :)

RSS 2.0