Liten videoupdate fran Bali


Tomten hittade till oss imorse

Knack knack... en julstrumpa på vår dörr! Med rim och hela faderittan!







Läs rimmet igen efter att ha kollat på sista bilden. Klockrent, eller hur? :)
Tack kära vänner!

Nu ska jag ta med mig allihopa och gå och äta en lång och mysig 3-rätters middag!
Hoppas ni alla får en lika bra julafton som vi har haft!

GOD JUL!


Back in Kuta with pictures from Gili

Vi är tillbaka på Bali.
I Kuta hamnade vi av alla ställen. Sist vi var här kände jag mig mest irriterad hela tiden över allt tutande och alla försäljare, taxichaufförer och gud vet vad som inte låter en gå en meter utan att de håller truten.
Men helt ärligt talat så är det faktiskt lite skönt att vara tillbaka i civilisationen igen. Allting känns helt plötsligt väldigt lyxigt igen. Mini marts var 100:e meter med något som man i alla fall kan kalla för utbud.

Men låt oss drömma oss tillbaka till Gili lite grann i alla fall! För skulle jag måsta välja ett av ställena så skulle det utan tvekan bli där jag skulle spendera mina dagar. Här är lite bilder därifran!


Med en glass bottom boat begav vi oss ut på en snorkeltur runt de tre Giliöarna.


Tobbe och Emelie


Sandra


Skärpan långt bort i horisonten, så går det när man ber någon annan ta kort...


Fruktstund har guld i mun!




Bilder från dagen därpå:


Dom kånkar och bär från och till båtarna dagarna i enda känns det som.


Fallen chocolate cake. INTE DÅLIGT!








Stor tydlig skylt på flygplatsen när man kom till landet som löd ungefär: "Tar ni med er knark in i landet DÖDAR vi er på plats!" (Det var då så det i alla fall kändes). Men Gili verkar vara ett undantag. Eller så är det så att bara de själva får tjäna pengar på sånt. Växer på Lombok berättade dom stolt.


De såldes på väldigt många restauranger!


Supercoolt sjörövarskepp (?) och megabläckfisk (?)


Och så tillbaka till Bali!

Läs även Emelie och Tobbes blogg!
wombathardsomsten.blogg.se

Mini update

Igar hade vi tankt aka till nagon av dom tva andra Gilioarna idag. Men sen andrade vi oss imorse da vi pratade med en tjej som bor pa Bali. Hon bekraftade var misstanke om att det faktiskt, overlag, ar battre vader pa Bali. Sa da tankte vi att vi aker dit. Men da gick det inte nagon fler bat idag, sa vi aker imorgon bitti istallet.
Andrade planer som vanligt alltsa. Det blir inget fira jul pa Gili, utan da kommer vi vara nagonstans i Bali.

Gili Trawangan



Innan den hemska båtturen började. 4x300hk gick fort!


Chill på en restaurang vid havet...


... med öl och en kortlek.


Sedan blev det mörkt.


Och ännu lite senare kom Tobbe och Emelie bara sådär från ingenstans (okej, dom kom från Lombok med en lokal fiskebåt) och överraskade oss!


Idag hyrde vi cyklar och cyklade runt ön med stopp för ett dopp.


Utsikten från Bungalown vi bor i nu.





Jag undrar vad man får om man beställer in en Alporno? :O


Lite kortspelande i väntan på maten.






Mulet och tråkigt är det hela tiden. Solskenet får man själv forsöka stå för.

Pictures from Lembongan island

Första dagen cyklade vi till Dream Beach. Andra dagen bestämde vi oss for att gå till Muschroom Beach.
Men när vi nådde den ville vi fortsätta till Dream Beach i alla fall!




Hus till salu, någon?


Såhär såg "stigen", som vi gick på längs kanten, ut. Vi hade bestämt oss för att vi inte ville ga uppför de branta backarna som vi dagen innan cyklade uppför.


Vacker liten strand på vägen. Ingen som badar vid den dock.


Finns många funny-looking-cows här. Som vanliga kor ser dom inte ut, men duktiga på att stå still för fotografering är dom!




Tänkte ge er lite att skratta åt. Vågorna på Dream Beach är rätt starka. Först ett litet problem med vatten i ögat bara.


Sen kommer vågen...


... och vill svepa bort mig.


Men jag håller fast i sanden allt jag kan...


Det gick bra tillslut!




Dom offrar för sina döda och skyddar dem mot regn. Men städar inte bort så fint efter sig. Deras kyrkogårdar ser ut som en avfallsanläggning även dom.


Detta är en bit av backen som var så brant. Dock syns det inte så bra riktigt hur brant det faktiskt var.




Utsikt från vår veranda där vi bodde på Lembongan.


Tobbe och Emelie

overraskade oss igar genom att tyst smyga i land pa Gili Trawangan med en fiskebat.
Som tur var kom dom precis i land vid den restaurang som jag och Sandra satt vid.
Sa det blev inget overraskande dar inte. Vi sag dom forst!
Trevligt med lite mer sallskap ar da ett faktum, och overraskade blev vi i alla fall da vi suttit och vantat och hoppats pa att dom skulle dyka upp tidigare pa dagen.

Lillasyster

hon är för go hon. Hon har fått mig att gråta fler gånger än alla andra människor tillsammans de senaste månaderna. Det är för att hon skriver så underbara saker om mig som alltid slutar med att jag sitter på internetcafeer och gråter och inte vill annat än att krama om henne såå hårt. Men det kan jag inte. Det är jobbigt.

Gili islands

Hemsk battur.
Snabbt sammanfattat: Motorer gick sonder. Vattnet var vagigt. Valdigt vagigt. Det gick fort. Fonsterna var tvugna att vara stangda, annars blev man dyngsur. Darmed ingen luft inne i baten. Folk spydde.
Men vi kom fram, tillslut.
Nu ska vi njuta av underbara Gili oarna fram till den 25:e december.
Skriver mer en annan gang, da internetet (pa internetcafet!) inte buggar sa fordarvat.

Monday 13th, Dream Beach

Vi befinner oss fortfarande på Lembongan island.

Idag klev upp tidigt och hyrde oss varsinn cykel för att ta oss till Dream beach som ligger på motsatt sida ön än vad vi bor på, på den dyra sidan med andra ord.
Vi tänkte inte annat än att ön skulle vara platt. Det visade sig att vi hade fel. Mycket fel. Det forsade svett från oss då vi äntligen var framme. Men oj så det var värt det! Vackert nanting! Men lika vackert som det var, lika svårt var det att bada där. Vågorna var för stora för att någon av oss skulle tordas dyka i på riktigt.


Väldigt fin liten strand, Dream Beach.


Det obligatoriska kortet på fötter+sanden.




1:a bilden av 4 i ett försök att visa er hur stora vågorna var.








Men sedan blev vi less på att inte kunna ligga på stranden utan att vågorna sköljde över oss och våra handdukar som vi låg på. Vågorna blev större och större ju mer tiden gick, så vi gav upp och gick upp till bungalowsen några meter upp i luften där man fick betala lite för att få sig en solstol och bada i deras pool. Värt varenda Rupiah!


På poolkanten.


Såhär pärlades det på mig under cykelfärden hem. Och då var det ändå inte så svettigt, solen var i moln.

Lussa lungt där hemma!
Och glöm inte att vi tänker på er, trots att vi har det så bra här :)

Favoritfoton från resans gång

Idag lämnade vi Bali, för den lilla ön Lembongan dryga milen utanför Bali. Tror det kan bli underbart.

Kameran har inte användits flitigt alls de senaste dagarna/veckan. Det är helt enkelt inte lika kul att ta med den till stranden som det är att ta med den på vattenfallsutforskning, "bergsbestigning", vackra solnedgångar och andra roliga saker fria från både sand och vatten. Lilla kameran har dock fått följa med överallt, men sen jag har börjat förstå mig på systemkameran bättre och bättre och kan utnyttja den mer och mer för varje dag, så är den lilla vanliga kompaktkameran bara som de där gamla trosorna längst in i garderoben som både är fula och obekväma. Den är som"om-ut-ifall-att-trosor". Totalt värdelös.

Men för att det inte ska bli så färglöst och tråkigt så tänkte jag att jag kan lägga in lite bilder på djur som jag knäppt på i stunder med brist på annat att göra längs resans gång såhär långt.








Och varför inte slänga in två favoritkort tagna i bangkok i väntan på nattåget till Chiang Mai, för vad som känns som väldigt länge sedan.





Grattis Elin!

Klockan är förvisso 00:03 här, men hemma fyller du ju fortfarande år! Så grattis på födelsedgen min fina vän och arbetskamrat! Hoppas du har haft och fortsätter ha en underbar födelsedag!

Idag vaknade vi upp till regn, men det tog sig. Fast sen blev vi blöta då vi var på stranden, dels då för de gånger vi doppade oss i den varma indiska oceanen, men även för att det började tok tok regna, (såsom det gör här) och vi fick fly till närmsta restaurang.
Som tur var så gick det bra, vi smälte INTE bort, utan mår fortfarande utomordentligt bra!

Videoblogg #2 På hotellrummet i Sanur, 16:e dagen

Wi-Fi:et på hotellet vill inte funka på datorn, men på telefonen går det såklart utmärkt.
Datorn lämnade jag på bakom disken i restaurangen imorse så att klippet skulle få ladda upp under dagen. Otroooligt segt. Men när vi kom tillbaka från stranden vid 17.30 var det förvånansvärt nog klart.
Sämre går det att lägga upp på bloggen via telefonen. Så jag hoppas, hoppas att om ni kopierar den "länken" här nedan och klistrar in den i webbläsarens adressfält så ska det funka.
Annars blir det att besöka ett internetcafé imorgon för sånt här går mig på nerverna! 22:40 här nu = time to sleep already!

http://www.youtube.com/watch?v=w5MhG-c08Uw&sns=em

Update!

Sanur

Vaknade upp av att någon duschar som tusan i rummet bredvid och blir avundsjuk varför dom har ett så bra vattenflöde i sitt duschmunstycke. Efter några minuter då jag vaknat till på riktigt inser jag att det fullständigt öser ner. För dryga timmen sen slutade det, men himlen är fortfarande väldigt vit och inte blå. Och nu när jag vände mig mot poolen så inser jag att det inte alls slutat regna, men det öser då inte ner.
Vi vaknade upp vid 07.30 för att få en heldag på stranden, men det verkar inte bli så mycket av det, men vi får hoppas att det vänder!


Bali bali bali

2:a natten har pa Bali borjar alldeles strax. 7 timmar fore er ar vi nu.
Precis som alla vi fragat pa vagen tipsade oss om sa borjade vi i Kuta, bara nagra minuter fran flygplatsen.
Vi gillar det dock inte alls som alla andra verkar gora. Men a andra sidan sa festar inte vi, och det ar valdigt mycket det som gor Kuta till vad det ar (sa har jag hort i varje fall).
Sa imorgon kommer vi lamna Kuta, mojligtvis for Nusa Dua.
Har pa Bali ar det inte alls lika gott om hoterll och restauranger med Wi-Fi som det var i Thailand och Laos.
Darfor det varit tyst och farglost under langre tid an vanligt har pa bloggen, men vi kommer forhoppningsvis igen!

Skotta forsiktigt dar hemma sa ska jag dra pa mig ett trippellager av solskydd 50 imorgon + leggings och kavaj, sa jag inte branner mig mer an vad jag har gjort idag!

Funny long story

om det mesta som gått fel de senaste dygnen finns på ett videoklipp.
Jag hoppas att uppladdningen tar fart under natten så jag hinner lägga upp det imorgon innan vi åker mot flygplatsen här i Bangkok (som vi faktiskt lyckades ta oss till, trots ett litet* missöde) 03:45am imorgon.
Nästa stopp är Bali! Jag vet att ni är avundsjuka, men håll tummarna för oss ändå att det inte kommer regna så förbaskat mycket som väderleksrapporterna just nu talar om för oss att det ska göra. Jag vill att det ska synas klart och tydligt att vi har spenderat de veckor vi har spenderat i södra jäkla asien! Vi vill bli bruna!

*Läs: halvstort









Bilder från tubingen i Vang Vieng. 4 kilometers flytande på floden med stopp vid olika barer/restauranger/attraktioner/aktiviteter längs vägen. En helt underbar dag hade vi.

Regnperiod

på Bali nu. Inte tänkte jag på att kolla upp det. Jag trodde att det var samtidigt där som i Thailand, men inte det inte. Så vem vet, det slutar kanske med att vi åker tillbaka till Thailand och besöker de där öarna som alla andra.
Just nu är allt inte så kul ska jag erkänna. Saker och ting har inte alls gått våran väg den sista veckan nästan, och upptäckten om allt detta regn gjorde inte saken bättre.
Ikväll är tanken att flyga mot Bangkok. Vi håller tummarna för att det ska gå vägen och att det verkligen är så att vi har flygbiljetter dit.

Vang Vieng

är helt underbart. Tubing här är något som jag tycker att alla borde prova på. Varken jag eller Sandra drack som vissa gör, vi tog 2 öl efter floden och bara njöt och tittade på alla galningar som gjorde magplask från hopptorn och rutschkanor rakt ut i floden. Sök efter tubing i Vang Vieng på youtube så får ni se!
Idag åker vi till huvudstaden här i Loas, Vientiane för en natt, sedan till Bangkok för en natt och därifrån flyger vi till Bali för att stanna i 3 veckor.

Luang Prabang, Laos, dag 1, mer bilder

Här kommer lite bilder som inte hann laddas upp igår innan vi båda två slocknade vid 23 snåret med taklampan tänd och med laptopen på magen.
Upp på berget (kullen) Si gick vi för att se och fotografera solnedgången.


På väg upp till toppen på den lilla lilla berget Phou Si.


Utsikten åt Nord-väst.


Utsikt åt syd-öst


Utsikt åt Öst och snart solnedgång. (Fågeln var bara flax, hela bilden egentligen då jag bara skulle kolla inställningarna)






Och så var den dagen (nästan) slut.

RSS 2.0