Efter solsken kommer regn

Ställer väckaren på 12.00 och går och lägger mig, dagar som denna får inte sovas bort! Gud nåde mig om jag inte kliver upp då den ringer.

Bröllopstårta

Så mycket förberedelser, ändå blev det stressigt som fan och en hel midsommarnatt spenderade jag ensam i en tom lokal. Men klar blev den, tillslut!



Grattis mamma och Kenneth! Må ni leva lyckliga i alla dagar!

Min midsommar

spenderades på gården i Holafors, Ångermanland under regndroppar och partytältstak.

















Efter att all mat var svald åkte jag iväg för att färdigställa bröllopstårtorna. Så det var vad jag gjorde hela midsommarnatten.

Smulor i sängen

Medan lillasyster skriver om sitt underbara parliv och hur kär hon är så går jag runt och tänker på hur skönt det ändå är att vara singel.
Härom dagen bredde jag mig en hårdmacka och gick med den till sängen. Jag log för mig själv då jag visste att ingen skulle kunna klaga på mig över smulor i den.
Men å andra sidan, jag kan inte skylla smulorna på någon annan.

69 ägg

69 ägg, 3 kg socker, 2 kilo mjöl, 1 burk bakpulver, 1 burk vailjsocker och en klick smör. Vad blir det?
Jo, 7 gräddade kakor. Som på lördag tillsammans med 7 kg mousse och 4 kg sockerpasta har förvandlats till 3 bröllopstårtor!
Jag har också efter alla dessa timmar vid elvispen nu mer en prickig tröja, den var randig imorse. Så går det!

MS Röj förstör mitt liv!

Sjukt skönt! Nog för att jag älskar mitt jobb, men lite ledighet är ändå aldrig fel!

Ikväll ska jag INTE spela en enda omgång av MS Röj (ni som verkligen känner mig vet vad jag menar. Det roar mig säkert lika mycket som de där skjutarspelen roar alla skjutarspelsgalningar och kan hålla mig vaken i timmar. Det går i skov som tur är, mindre tur är att jag är inne i ett nu). För imorgon ska jag upp i tid för att åka till Kåge och grisa ner köket för ett ögonblick. Baka häcken av mig hela dagen med andra ord.
Innan läggdags ska jag skriva om packlistorna som jag påtade på under mina arbetstimmar men självklart glömde kvar på jobbet.

Efter 7 timmars jobb väntar 192 timmars ledighet!

Idag har jag gjort nya naglar. Underbar känsla, man känner sig omedelbart så mycket vackrare!
Efter det cyklade jag hem igen för att "arbeta" lite. Nu är de båda fyllningarna färdiga till helgens bröllopstårtor.
Största bunkarna jag har blev fulla, flera kilo mousse!
Dock stör jag mig på att jag inte gjorde citronmoussen i den gula bunken och jordgubbsmoussen i den röda bunken. Men det ska väl gå bra ändå!

10 minuter tills jag börjar jobba, bästa att börja rulla nerför backen kanske?



Lanternan!

Nu väntar bara en eftermiddag imorgon, sedan är jag ledig i exakt 8 dygn. Onsdag efter midsommar återgår jag till jobbet, 2 nätter har jag då för att sedan vara ledig även den helgen! Känns bra!

Bra känns det även att jag har bestämt mig att stanna i Skellefteå fram till midsommaraftons morgon. Det innebär Lanternanpremiären på torsdag! Wiiihoo!

Perfekt avslutning

Kom just hem efter en båttur i och omkring Östanbäck tillsammans med Johan, Johanna, Petrus, Stina och Petter. Även om vädret inte var i närheten av perfekt så trivdes jag. Saknar att vara på vattnet i en båt. Där känner jag mig hemma. Det var en perfekt avslutning på helgen!

Förutom att Johan och Stina hjälpte mig att vispa och röra i olika saker till tårtan igår så var de även väldigt duktiga på att göra "Rainbow cake" i muffinsform!











Ser inte goda ut, men var förtjusande! Dock berodde inte det på färgerna, utan på det magiska sockerkaksreceptet!

Tårtbakning, kubbturnering och taxirörelse.

Igår lyckades jag lura till mig två medhjälpare till baket. Johan och Stina gjorde ett utomordentligt jobb med vispandet och blandandet. God blev tårtan som jag levererade till jobbet idag (som jag stannade på i 2,5 timme och förvirrade brukarna för dom visste att jag var ledig).
Efter bakandet igår drog vi till ett gänbg grabbar för att åka och spela kubbturnering. Jag och Stina var i lag, inledde starkt med 5-0 mot första killaget. Grabbarna hittade en fotboll, så efter ett tag var den mer intressant än kubbspelet med minus en kastpinne och en tom ölflaska som kung.
Vi gav upp och for för att leta reda på ett annat grabbgäng som hade svensexa i två husvagnar mitt ute i en skog någonstans nära Fällfors. Det var som tur var lättare än vad vi trott att hitta dem och lyckades få med oss 2 fyllskallar därifrån.

Jag färdigställde tårtan på jobbet och glömde såklart både kameran och sidenbandet som jag skulle knyta runt i botten, därav en mobilbild ovanifrån.


'
Tårta i sockerpasta med rosor

Lilla julafton

Ska strax cykla iväg och hämta ett paket som äntligen kommit. Även om jag redan betalat det (eller skulle ha betalat det sen) så är det alltid någonting speciellt med att få hämta ut paket!

Blommor i dekorfondant till födelsedagstårta i sugarpaste

Idag har jag suttit på jobbet och gjort dessa dekorationsblommor till helgens tårta. Låter fuskigt, men eftersom tårtan är till en av mina brukare så var det helt okej! Nu behöver jag inte sitta lika länge ikväll, kanske till och med hinner förbi Stina en sväng, där det ryktes om att det kommer förekomma en hel del tjejer och säkert lika många flaskor vin ikväll.


Kärleksbehov

Känner att jag har ett överskott av kärlek att dela med mig av. Längtar därför till att få åka till jobbet imorgon bitti (trots att jag just kom därifrån och har jobbat tillräckligt med timmar för i veckan) så man får kramas lite med brukarna!

Midsommarsörjning

Att midsommar snart är här insåg jag idag.
Att jag för första gången sedan urminnes tider är ledig då, inte bara på dagen, utan på kvällen också föll även det mig in idag.
Det hade kunnat kännas huuuuur bra som helst, men det gör det inte.
Inte just nu i alla fall.
Midsommar är (visst) en rolig högtid då umgänge med vänner är vad det flesta sysselsätter sig med. Kastar träpinnar och äter inlagda fiskbitar. Dricker äcklig sprit i ett svep och snubblar runt hemmabygge med bladfyllda kvistar på. Förlorar blod till surrande grå prickar men skrattar ändå.


Nästa år, det får bli nästa år.

Tid att umgås?

Så, nu var denna 14-timmars arbetsdag över. Återstår gör nu bara 36 timmar de kommande 4 dagarna.
Insåg att jag de därpå kommande två veckorna bara har 4 arbetspass totalt. Gryyyymt!

Har tid att umgås igen lagom till stadsfesten! Hörs då.

Tårtstress

En skön vecka med 2 arbetsdagar på totalt 15,75 timmar då jag skulle hinna med en massa saker blev till en vecka med 6 arbetsdagar på totalt 56,75 timmar. Allt det andra måste dock fortfarande hinnas med. Bl.a. så ska 2 tårtor levereras på söndag (dagen jag är ledig på), så dem var jag tvungen börja förbereda för redan nu, så jag hinner! Sedan blir det att knåpa lite med det varje kväll/morgon tills på söndag.
Jäkt och stress. Jobbigt, men bra, det är nu jag får saker gjort!

Renbäddad säng! Nu! Mmmmm :) Imorgon väntar en 7-21 tur på mig.

Great days

Igår hade jag en toppendag!
Solade med Johanna en stund på gräset utanför henne.
Sprang sedan på Ida och Hugo på stan och hängde med dom en stund. Stötte därefter ihop med syster och hennes Mikael och tänkte hänga med dom en stund, men det slutade med att vi inte kom hem förrän 3 på natten och hade då hunnit med en himla massa mil i bilen, fiske utan lycka och badning i badtunna bland fridfulla toppar av barr och löv.

Idag har jag inte gjort mycket intressant. Sov längre än vad jag hade tänkt och åkte senare till jobbet.
Imorgon skall 2 möten ställas in, och bokas om, för att istället jobba.
När andra längtar till semestern längtar jag till det att sommarschemat börjar så veckorna blir lite mer planeringsbara. Bara en vecka kvar!

Studenttårta

Såhär blev slutresultaten av studenttårtan som jag snart ska leverera till min gamla granne som tagit studenten idag. Grattis Moa!

Prästkragar/daisys i olika storlekar fick gå i ett band över tårtan.





På toppen en studentmössa, såklart, och ett litet pärlhalsband.

Om att vara uppe i tid

Att vara uppe tidigt då man är ledig finns det i alla fall en nackdel med. Konsum är inte öppet då man cyklat dit och man måste sitta i gräset och sola i väntan. "Typiskt"! 

Sol ute! :) Pempan inne :(

Idag har jag:
bakat
cyklat runt på olika affärer
köpt olika grejer
bakat
bakat
gjort tårtdekorationer
gjort ännu mera tårtdekorationer
bakat lite till
Imorgon bakar jag lite till och dekorerar studenttårtan som min gamla granne ska få.
Sen vet jag inte. Möjligtvis unnar jag mig några minuter i solen!

Bikiniväder

Det är sinnessyyyyyyykt bra väder ute även idag, men jag har liksom inte tid att ge vädret min tid.
To little time innan jag börjar jobba med tanke på vad som ska hinnas med idag.

Eller, kan man undsätta 1 timme kanske? Pappa och Denice ligger ute på gräset och steker. Ska jag våga mig dit och blotta allt överflödigt? Ja, för fan!Får väl stressa efter jobbet om inte annat.


Cake cravings

Känns nästan som att jag går i skolan igen.
Kvällen har jag ägnat åt matematik i form av budgetering, skrivit upp planer, samlat in fakta av olika slag.

Var på ett möte på nyföretagarcentrum idag. Min handledare tycker absolut att jag ska köra på min affärsidé eftersom den inte innebär några stora risker alls. Så nu jobbar jag mot nästa delmål, att få starta-eget-bidrag. Men det är ungefär 4 veckor dit, så det kommer ta sin lilla tid. Tills dess fortsätter jag med budgetering och planering!

Tar gärna emot beställningar under sommaren till ett pris som inte blir mycket mer än materialkostnaden, så är du sugen på tårta, eller vet du någon annan som är det, hör av dig! Antingen här på bloggen eller genom att skicka ett mail till mig på [email protected]

Got my hopes up

Wow, älska livet! Drygt 23 grader i skuggan! Kanske skippar skinnjackan och bootsen idag då?
Tror att jag ska börja kolla på termometern lite oftare så jag slipper schwettas så mycket då jag går ut pga mitt klädval. Kan det vara så att sommaren är här?


Nationaldagstårta

Mer än såhär får ni tyvärr inte se av tårtan denna gång.
Jag hade visst inte tillräckligt med sockerpasta på lager, som jag trodde, och hade inte tid för någon tillverkning av det så var tvungen att snåla. Resultatet blir då ett alldeles för tunt täcke som lätt spricker, veckar sig och låter tårtans lager lysa igenom. Inte vackert med andra ord.
Till veckan har jag en beställning på en studenttårta.
Resultatet kommer då förhoppningsvis att duga på bild!

Norge, akta er, nu kommer vi!

Pju! Nu har jag en tårta i kylen, dock bara tårtbotten med alla fyllningar. Har gjort riktigt allt från grunden, så som det helst ska vara. Garneringen är gjord, likaså smörkrämen. Kvar är bara att kavla ut sockerpasta, och sedan täcka tårtan med alltihop!
Imorgon ska svenska flaggans dag firas med nationaldagstårta och kubb!




Älskar inte, älskar.

Älskar inte att jag la mig klockan 2 i natt. Älskar inte att jag klev upp 6.30. Älskar att jag slutar om 2 timmar och 45 minuter.

Tjocksokar-upp!

Det är som att blåsten utanför tar sig igenom väggarna, huvva vad jag fryser.
På med tjocksockar och tjocktröja!

Har varit med farmor idag, vi for till Klockarhöjden och hälsade på hennes syster. Jag fick berätta om Asien- och Nya Zealandtrippen 4 gånger tror jag. Men det var lika trevligt för det. Som vanligt höll köket på att få sig en dusch av kaffe några gånger, av oss alla tror jag, medan vi försökte hålla skrattet inne.
Nu tänkte jag spendera några timmar åt att göra ett egenkontrollprogram.
Galen? Ja, lite, men har än så länge bara fått positiv uppbackning av familj, släkt och vänner.
Så sitter ni inne på något negativt att säga, spit it out, det kan jag ta! Har ändå ingenting annat att lägga tiden på för tillfället (jag har städat pappa, förvisso inte bilen, men det tänker jag inte göra i detta blåsiga väder).

Sömn, ett tråkigt men nödvändigt ont.

Varför har det blivit såhär?
Under resans gång hade jag inga problem med att lägga mig klockan 21 och komma till ro. Trots att klockan nu visar 23.30 så vill jag inte lägga mig, det känns otroligt tråkigt att dagarna alltid tar slut och jag måste göra något så ointressant som att sova.

Byyysk

Drar mot Byske för att spela sällskapsspel även idag,
med ett annat gäng vänner!

Pyjamasparty

Igår var det PJ party (utan party) med Sandra, Mike, Elinda, Marcus och Björn.
Det spelades spel i Pyjamas och pratades, förutom då vi spelade Sequence, då rådde det tystnad.
Inte särskilt händelserikt alls, men trevligt!

Idag sitter jag och gör rosor igen.





Dom hänger i kökslampan så bladen inte böjer sig utåt medan de torkar och ser ut som halvvissna rosor då det ska på tårtan.

FF

Nyss hemkommen från arbete efter en natt som var svår att ta sig in i, huvudet ville inte tänka på lätta vita moln och ljusa sommarängar utan mycket hellre grubbla över företagsidén! Men tillslut måste jag ha somnat, för jag vaknade då av väckaren 06.00 och tvingade mig själv in i duschen, fast jag är en kvällsduschare.
Middagen idag blev en äggmacka, smaskens vad gott!

Nu väntar jag på pappa. Vi måste ha åkt mot flygplatsen om en timme, så jag hoppas han har koll på klockan. Så från ikväll blir det FF till efter helgen (hehehe! Nä, jag är skötsam, oroa dig inte pappa)!

RSS 2.0