Ombytta roller

Avskedsfest för Tessan ikväll. Hon lämnar Skellefteå och flyttar tillbaka till Lindesberg för att återigen spela volleyboll där. Ja, vad annars?
Grymt trist. Men ikväll ska vi ha kul! Och jag ska cykla iväg nu, i pojkkläder. Väl framme tar jag fram ögonbrynspennan och skapar lite magi! Missa inte det!

Efter varje tanke blir man lite av en ny person.

Tänkvärt.

eller

Tänkvärt?

We're looking for something dumb to do

Förövrigt så har jag bara 10 arbetspass kvar på de resterande 3 veckorna av sommarschemat. Å ena sidan snittar de 11 timmar, men å andra, 10 pass! Å tredje så brakar i och för sig helvete loss igen efter dessa tre veckor. That's life though. Känner på mig att livet ändå kommer vara wonderful, trots ovissheten om när och var man ska jobba samt kylan som kommer komma krypandes.

Farmorsöndag

Det var inte bara djur och växter ute som behövde dagens regn. Även jag och mitt damm. Några grader mindre hade dock inte skadat. Städning, tvättning och bakning med den temperatur och fuktighet som det är gör mig precis likadan. Tur man kan dra ner persiennerna och städa naken!

På ett tag ska jag gå över till farmor för middag. Var länge sedan jag åt farmormat. Spännande att se vad man ska få för gott!

Star Wars-tårta!





Många herrans timmar tod det! Men det var det värt, hoppas jag!

I've got nothing

except those paintings I made last week.






Efterlängtad helg

Snart är det helg! Bara 4 timmar kvar till helg, som jag väntat på i 12 dagar. Skönt skönt. Ikväll väntar picknickmys eller Callemys med Stina. Vädret avgör, men det känns som att det kvittar. Det är i alla fall helg!

Legat på golvet

Jag gillar mina nya kvällsnöjen. I måndags saftkokning lyssnandes på hårdrock.
Ikväll har jag
gjort en tårtbotten som svämmade över
målat 2 tavlor liggandes på köksgolvet.
Klara är dom, och upp på väggen ska dom (så fort som möjligt)! Har kliat i fingrarna i en veckas tid, skönt att äntligen ha fått kladda ner kliet och ideérna!

Christmasparty

Oh, I so wish I was leaving on monday morning. Skulle inte sitta fel med en liten "semester", börjar vara på tiden!(?)

Julfest med mig själv ikväll!
+ Avslagen julmust
+ En liten snutt Karl-Bertil Jonsson i den första av Johan Falk filmerna som jag nu beslutat mig för att se som alla andra.
- Extrem inomhusvärme (29,4 grader celsius, mysigt)
- Myggbett (p.g.a. öppen dörr och öppet fönster, det blir varmt då man kokar sylt!)

Lite nässpray stundas och sedan skall påslakanet svettas ned inatt och under sovmorgonen imorgon. Behöver inte vara på jobbet förrän 11.00. Gode skönt! Vad mer som är skönt? Mitt jobb! Chilledillade i solen vid manhemskajen idag i cirkus 2 timmar, helt i enlighet med mina arbetsuppgifter! Good night!

Syltkok och hårdrock

Halleluja! Har precis klarat av min 28-timmars arbetshelg. High five på den fan! Nu väntar en "helt vanlig vecka" (jobb måndag till fredag) sen får jag helg som (alla) andra. Bara ett litet 6 timmars arbetspass på söndagen, men det känns ju som att det kvittar just nu!

Hade tankar på att baka tårta (en botten att ha redo frysen) bara för att tid finns och sedan göra sylt. Men jag skippar tårtan och kokar endast lite sylt varpå jag tror att jag ska lyxa och se en film innan jag sätter på locken för ikväll.

You would kill for this, just a little bit

Morgondagens sockerfria tårta står nu i kylen klar för avhämtning! På utsidan ser den dock ut som en vanlig jordgubbstårta i annorlunda skepnad, såklart.

Nej usch, nu hoppas jag på en bättre natt. Har gruvat mig hela kvällen, men nu är stunden kommen.
Trevlig helg allihopa! Mig hittar ni på Storgatan 51 under vad som känns som varenda timmme av helgen.


Skeda täcket

Varför kan man inte bara få sova då man måste? Hade en skitnatt i natt. Håller nästan på att somna då jag sitter hos brukarna och lyssnar på då de pratar. Vilken hemsk personal jag är!

I wait, Yeah, I wait, For something good, for something great

Vilken kväll! Smörgåstårta med goda vänner i sommarvärmen, därefter häng nere på bryggan och bara mys!
Dagen ska vi inte prata om, för den spenderade jag inomhus bakandes. Hemsk tanke. Men går man inte ut vet man inte vad man går miste om!
Kameran som jag skulle ta med till Kåge glömde jag. Men jag lånade Johannas kamera, så bilder kommer väl så småningom.

Nu tror jag att jag ska sitta på den här stolen,
med benen i knänen,
lyssna på musik,
kanske se en film,
så det inte blir imorgon så fort och jag måste åka och jobba!

Glad strömming

Optimist som jag är tänkte jag att det går utmärkt att fylla en smörgåstårta ute i solen. Det gjorde det också!
Mums mums mums, den kommer vara supergod imorgon då den ska ätas! Älskar att lyxa till smörgåstårtorna genom att bl.a. fylla dem med stenbitsrom, kräftstjärtar och góskinka köpt över charkdisken!

Suringen idag med en massa peeps satt inte fel heller! Första gången jag ätit med plastbestick däremot, men vi fick, efter att ha förbrukat några gafflar var, alla i oss så vi blev mätta och belåtna! Sedan promenad till Ainas för en glass. Gött med sommar!
Jag och Stina sa idag att man borde uppskatta den mer. Vi går och saknar sommaren under alla dessa mörka deprimerande månadet, och sedan då den är här uppskattar vi den inte nog, och ibland klagar vi till och med på den, att den är för varm, för kall eller för blöt. Märkligt beteende. Imorgon ska jag njuuuuta ännu mer! :)

Come rest your bones with me

3 timmars sömn avklarades rätt snabbt, 3 timmar tog det endast. Väcktes 30 minuter tidigare än väntat av min engelsktalande vän som undrade om jag ville följa med honom och Sandra och luncha. Det ville jag! En snabbdusch och iväg. Väl där visar det sig att de klantat till sig så jag får betala allas lunch. De är inte så dumma som de ser ut. Dyraste lunchen i hela mitt liv, men trevligheter kostar ibland en slant! Därpå tjockade vi oss vidare med en mjukis på stadens torg i den strålande solen medan vi vejde för fallande avföring.





Ikväll: Ugnsstekt lax med benämnda.
Imorgon: Suring med andra vänner.
Torsdag: Pempans smörgåstårta med de tidigare dagarnas umgänge tillsammans.
Otrevligt!

Fredag ska jag hipps vipps och helt plötsligt gå ut och göra 10 timmar, det ingick inte i min planering, men har man problem med att säga nej så har man. Lördag och Söndag borde jag inte ens tala om, 7.30-21.00 båda dagarna. De 2-3 dagars arbetsveckorna är nu strax över. Skönt nanting har det varit!

Bland kräftstjärtar och kläder

har jag befunnit mig ikväll. Garderobsrensning sysselsatte jag mig med ikväll efter jag blev bjuden på en sallad till middag med kräftstjärtar, chili och oliver och lite nyhembakat bröd till det (mums)!
Natten spenderar jag på Storgatan 51 och fortsätter sedan med garderoborganiseringen och kanske tar jag mig även an garderoben i Kåge. Jag har runt 53 kg kläder jag borde göra mig av med, men jag vet redan nu att det kommer att bli svårt. Mentalt jobbigt, men så behövligt.

Känner att jag än en gång måste nämna hur sjukt kunglig min helg var. Ofattbart kul hade jag! Kommer kunna leva länge på den.

Party number 4!

Jag har massor med bilder (men ingen sladd i närheten så jag kan lägga över dem) från en lördagskväll jag sent kommer glömma. Jag hade så sjukt jäkla kul! Har Matte och Stina att tacka särskilt mycket för den saken! Men såklart alla andra vänner också, utan er hade jag inte haft det minsta kul.
Vi kunde inte riktigt bestämma vilken förfest vi ville fara på, så vi gjorde en How I Met Your Mother och drog på alla 4. Tyvärr ingen Limousine, men ack 2 cyklar. Inte att underskatta. Stina ställde timern då vi anlände och då den ringde drog vi oss vidare till nästa förfest. Fruktansvärt kul!

Pempan flyttar in!

2 nätter avklarade. 2 festivalkvällar med sol avklarade för vissa. Nu väntar 2 regniga festivalkvällar för mig. Pappa pratar om ryggsäck (att ha paraply, regnjacka och annat skyddsmaterial i), varma kläder och mycket mat.
Jag snackar awesome friends, en flaska rött och en bit oxfilé på grillen!

Innan dess ska jag bege mig mot mitt nya hak. Jag flyttar in hos Stina över helgen, bara så hon ska slippa vara så ensam då hennes pojkvän är på annat galej. Vi ska förfördrinka innan jag cyklar bort mot Anderstorp för grillning hos finaste Ida.

RSS 2.0