Banana day

Bananmilkshake imorse. Banankaka i ugnen nu.
Den senare ska jag dock inte förtära en endaste smula av. För återigen är det Cambridgekuren som gäller. Och jag går in med den positiva inställningen (NOT) att jag kommer att klara det ända till avskedsfesten är kommen på vår sista arbetsdag här, dvs den 12 November, drygt 2 veckor från idag.
Jag vill äta gooooooodiiis!
Sen vill jag även ha någonstans att sova under nyårsnatten i Sydney, vilket inte ser så ljust ut just nu, då vi aldrig slog slag i saken och satte oss ner och bokade. Men det löser sig nog. Det gör ju alltid det. Så även denna gång hoppas jag.

Efter helgen kommer måndagen

Helgen som var spenderade jag utanför stuga #18 väggar. Närmare bestämt i Mosjöen. Väldigt skönt att få komma bort i två dygn, trots att jag saknade stugan och dess invånare under hela tiden.

Tankarna på att om vi om en månad är långt härifrån har inte sinat, snarare tvärtom, jag tänker mer och mer på det i takt med att jag nu räknar dagarna som är kvar här i Norge, och inte hur många vi har varit här. 3 veckor kvar har vi. Jag vet inte riktigt hur det känns.

1 månad och 8 timmar

Hemma igen efter en tjejkväll på Mo med Sandra, Frida och Emmy. Vi började med Bingo bland alla pansionärer, har aldrig kännts mig så uttittad i hela mitt liv, men det var säkert första gången 4 tjejer i 20-års åldern klampade in i den bingohallen tillsammans också. Utan att veta om det så var vi rätt rutinerade ändå, träffade av det datumet i månaden som dom har Jackpoten på. Fast inte spelade det någon roll då ingen av oss vann en krona. Men trevligt var det, och kommer därför nog att upprepas. Sedan en snabb sväng på stan som hade nattöppet till 23 ikväll. Inga pengar spenderades dock. Därefter stegade vi mot Onkel Oscar, puben av de tre i Mo som är någonting att hänga på. Där var det Quiznight med alldeles för svåra frågor för fulla gubbar och grabbar, och nästintill nyktra tjejer, för inte var det många frågor viblunde hjälpa till med. Imorgon blir det, precis som idag, en kortdag på jobbet då vi endast har 900 fårskallar som ska möta slutet (jämfört med ca 1300 till 15.00 i vanliga fall), sweet ass! Btw, om en månad befinner sig jag och Sandra i Stockholm, alldeles för nervösa för att kunna somna eftersom vi går ombord på planet som tar oss bort från Sverige för 6 månader om endast 8 timmar. Men i natt ska jag sova så gott så, inte lika gott som Sandra dock som Hr tagit sig ett par glas vin, men ändå, att det är fredag imorgon igen känns inte ett dugg fel. Godnatt!

I love you the most!

Min Sandra kom precis innanför dörren, drygt en timme tidigare än jag hade väntat mig henne. Lycka! :)

Sjätte lördagen

Vaknade upp 06.00 och tänkte "Yes! Jag får sova i 35 minuter till!"
Sen vaknade jag upp 08.03 och tänkte "Vänta nu..? JAAA! Det är lördag!"

So far har jag inte gjort mycket idag. Gått till coop med Mike. Vi köpte pizza, öl och römme, dip har vi kvar sedan vi var i Skell. Oreos med mjölk har vi också hunnit med iofs! Herregud vad effektiva vi är alltså! Men så får det avra ibland.


VARNING! ----- VARNING! ----- VARNING! ----- VARNING! ----- VARNING! ----- VARNING!



Selvsprucken kossa mu! Dom spricker inte på riktigt, dom säger bara så på norska. Dom har skurit upp den för att försöka lista ut varför den dog av sig själv.


Det ser kul ut då den ligger på truckgaffeln!



Sandra hittade en fårtestikel och blev glad!


Hon skar i den med kniven så den blev glad med.

MOROTSKAKAAA!

Det har blivit en liten tradition att Sara kommer till våran stuga på torsdagar och att vi bakar tillsammans.
Igår blev det morotskaka. Fyfan vad god den var! Jag menar godare än på café, helt seriöst. Det blev kvar en liten bit som stod kvar på bordet imorse. Gissa vad jag åt till frukost? Jag förstvarade mig med att den hade blivit för torr under dagen annars ;)






















Ikväll kör vi på F.R.I.E.N.D.S och godis! :) Sandra är hemma i Skellefteå tills imorgon kväll, och tre av grabbarna i stugan bredvid har även dom åkt till Skellefteå. Så it's just me and my boys tonight!

Det blir inte köttfärs

varken paj eller gratäng idag, för det fick jag inte laga för Sandra idag eftersom hon ska äta på Mo och tycker att det är alldeles för gott för att missas. Så då tänkte jag att jag ska passa på att göra tortelinigratäng, eftersom Sandra inte tycker om tortelini, men det fick jag nästan inte heller, bara för att det är gratäng. Men ideérna börjar snart ta slut och då måste jag laga något som jag redan har lagat. Men jag tror det får bli tortelinigratäng i alla fall!

Just nu har jag en av de bästa stunderna sedan jag kom hit för drygt 5 veckor sedan. Det är bara jag i stugan i säkert 30 minuter till, vilket är helt obegripligt! Det är roligt att umgås med folk hela hela tiden, men ibland vill man bara vara ensam, mer än då man låser in sig på toan och tar en dusch i 15 minuter efter jobbet. Bara att kunna slå på den musik man själv vill lyssna på, utan att någon byter eller själva brassar någon annan musik, ser ett youtube-klipp eller pratar då man bara vill lyssna.

Nu ska jag ta med mig datorn till köket, 5 meter bort (jag började tänka nu hur långt det är till köket från våran säng, och kom fram till att var man än befinner sig i stugan är det aldrig mycket mer än 5 meter dit), börja laga mat och vänta på att min söta lillasyster ska Skypa mig! <3

I wish I knew you before

KladdK:n i torsdag var god! Det tackar vi Tobbe och hans underbara recept för!
















Idag: potatisgratäng! Imorgon: porrfilm!

Sen jag började med Cambridge har jag inte ens haft energi över till att le, och det har jag minsann fått höra, ungefär 329 gånger om dagen. "Whats wrong Emelie?", "Why are you not smiling?" och viftande framför ansiktet, eller ett finger i sidan av magen direkt jag fastnar med blicken eller inte har sagt ett ord på mer än 2 minuter. Idag på lunchen blev jag lite väl less och mitt tålamod höll inte riktigt längre. Men efter lunchen blev det bra, för det serverades rökt lax och det är inte många gånger per år jag äter det så det kunde jag inte motstå. Himla gott var det, och himla mycket piggare blev jag med en gång. Tur samtidigt, för idag var det planerad övertid (man blir bjuden på middag på jobbet när det är övertid längre än 1,5 timme?), och det var kotletter med nästan-grekisk sallad och potatisgratäng. Odåligt!

Imorgon efter jobbet står bakning och piratporrfilm på schemat. Får se hur jag gör, tanken var att fortsätta med Cambridge imorgon som om ingenting har hänt idag, men det är inge kul när dom bakar och jag inte smakar! Only time can tell I guess.

Nu ska tänderna borstas och handduken som jag nyss la i sängen (för att det out of nowhere började droppa vatten från innertaket) tas bort. Tur att det är på Sandras sida av sängen så jag slipper bli blöt i natt om det börjar om (hehe)!

Middag på Papas Pia i lördags


Första övertiden

Dagen gick fort, trots att vi för första gången denna säsong jobbade övertid, ända till 18.00. Tjiho!
På onsdag ska vi också jobba över, men det är planerat, för dom ska hygienkolla hela linan. Fast å ena sidan så ska vi börja 08.30, eller om det var 09.30. Skönt med sovmorgon å andra sidan, inte för att det gör mig så mycket att kliva upp tidigt varenda dag, lägger mig alltid kring 22, så sömn är ingen bristvara (detta år heller).

Mitt enda problem just nu är att energinivån är i botten. Jobbet känns lika tungt hela dagen som det annars bara gör på morgonen, får aldrig ens upp tempot i skjärningen, och grabbarna i stugan klagar på att jag aldrig ler. Jag har helt enkelt inte ork till att ha lust att le tror jag. Men en vecka är överstökad, vilket betyder att jag bara har 2 veckor kvar med Cambridge. Det ska gå bra med tanke på att jag gjorde 5 på ren kur innan jag åkte hit.
Fast just nu känns det kämpigt. Godis cirkulerar i min hjärna liksom jag tror sex cirkulerar i vilken killes hjärna som helst dagarna i enda.

ÄLSKADE lilla skitunge

http://deniicemarklund.blogg.se/2010/october/utkast-sept-29-2010.html
Så nära men ändå så långtbort.

Nu är helgen så gott som över. Sandra ligger vid min sida och än en gång ska vi stänga ögonen och ladda för den första arbetsdagen på den nya veckan. Jag hoppas att det blir en kul vecka och att den går riktigt fort, för jag vill bara ha helg igen.


Bilder från slakteriet!

Mobilbilder dessvärre, men bättre än inget hoppas jag!

Gissa vad detta är?


Och vad är detta?


Min fina Sandra med hjärtat som hon gjorde åt mig av en klump med syra igår <3


Sandra vid bordet där vi skjär till skinnen. Saken som kommer ner från taken är där skinnen kommer nerdimpandes från slaktarlinjen ovanför.


Sandra in action


De två trummorna som vi kastar in alla skinn i tillsammans med 100-tals kilo med salt och lite syra i. Dom tumlar runt i en timme, sedan kommer dom ut på andra sidan för att pallas.


Sandra i solen på 2-rasten. Jag och hon brukar gå ut och sitta där då istället för att gå upp och dricka en kopp kaffe eller te, friskluft och solljus gör så mycket mer än en kopp.


Jag i solskenet idag.


Stövlar och gummibyxor går vi runt i hela dagarna.


Bild från SRM-kontainern dit allt "spill" hamnar, så som tarmar och fårskallar.


Mer bilder kommer, promise!
Ha en bra helg allihopa, cuz I will!
Imorgon väntar en kort sväng på stan för inhandling av lite nödvändigheter, sen bad på badhuset i Mo, middag på någon resturang (inte för mig då, jag har ju mina shakes i lite drygt 2 veckor till) och därefter ska jag göra allt för att spöa alla grabbar i bowling i år igen!

Vissa män är som djur

Nu luktar hela stugan Citron/Lime. Inte dåligt i jämförelse med hur det annars ser ut här. Ni kan ju tänka er, 4 grabbar (bara det!) från Nya Zeeland som:
- hemma går in med skorna på
- använder diskhandduken att torka händerna på, som disktrasa och säkert som golvmopp när vi inte ser
- inte vet skillnaden mellan en diskborste och en skrubbsvamp
- som lägger pannan i djupa veck när dom ser en toalettborste för dom har ingen aning om vad det är

Några saker kan vara lite lite överdrivna, men i det stora hela är det så det ser ut.


HEEEEELG!

Den har inte varit liiiite efterlängtad!
Det är som det enda sköna med detta jobb. Att man varje vecka får en riktig helg. 2 lediga dagar samtidigt som alla andra är lediga. Wonderful.
Snart ska grabbarna gå ut och träna, jag och Sandra längtar för då ska vi ta fram rotborsten och gummihandskarna (som vi glömde stjäla med oss några av från jobbet) och städa stugan och göra det lite helgmysigt.

RSS 2.0